Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / До уваги учнів 11 класів!

До уваги учнів 11 класів!

17 травня 2008 року на базі Богуславського гуманітарного коледжу імені І.Нечуя-Левицького відбудеться учнівська олімпіада з основ правознавства.

Організатор олімпіади - Інститут політології та права Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова. 

 

Програма олімпіади:

 

1000- II00 - Реєстрація учасників учнівської олімпіади з основ правознавства.

 

 

 

II00- Вітальне слово голови оргкомітету олімпіади Андрусишина Б.І.- професора, д.і.н., директора Інституту політології та права  НПУ імені М.П.Драгоманова.

 

 

 

1115-1515 - Виконання завдань олімпіади.

 

 

 

Переможці олімпіади отримають пільги при вступі до Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова на спеціальності „Правознавство” та „Політологія".

Витрати на проїзд, харчування, проживання тощо учасники олімпіади здійснюють за власні кошти.

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

 

про учнівську олімпіаду НПУ М.П.Драгоманова з правознавства,

яка відбудеться 17 травня 2008 року об 11-00

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1.         Учнівську олімпіаду з правознавства щороку проводять серед учнів 11 класів загальноосвітніх середніх навчальних закладів.

 

Умови проведення олімпіади передбачають однакові вимоги до всіх учасників олімпіади незалежно від типу, форми власності, розташування, підпорядкування навчального закладу, де учні здобувають освіту.

 

Учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, навчально-виховних комплексів тощо беруть участь у змаганнях на рівних правах, їх роботи оцінюють та переможців визначають за однаковими вимогами.

 

1.2.         Основними завданнями учнівської олімпіади з правознавства є:

 

-   підвищення інтересу до поглибленого вивчення предмету,

 

-   прищеплення широким колам учнівської молоді навичок дослідницької роботи, виявлення та розвиток обдарованих учнів та надання їм допомоги у виборі професії,

 

-   залучення талановитої молоді до навчання у НПУ імені М.П.Драгоманова на спеціальності «Правознавство», «Політологія».

 

1.3.         Керівником учнівської олімпіади з правознавства є Інститут політології і права НПУ імені М.П.Драгоманова.

 

1.4.         Організатором та координатором учнівської олімпіади з правознавства НПУ імені М.П.Драгоманова є кафедра теорії та історії держави і права. Для організації та проведення олімпіади створюється організаційний комітет, а для перевірки виконання завдань — журі, до складу яких входять особи професорсько-викладацького складу НПУ імені М.П.Драгоманова.

 

1.5.         Для складання завдань олімпіади оргкомітет створює комісію, до якої входять фахівці кафедр теорії та історії держави і права, цивільного та кримінального права Інституту політології та права НПУ імені М.П.Драгоманова у складі не більше 5 осіб. Члени комісії несуть персональну відповідальність за науковий рівень змісту завдань та конфіденційність до моменту їх оприлюднення. Надання завдань будь-якій особі, яка не є членом комісії, категорично забороняється.

 

1.6.         Для консультацій щодо розв'язання спірних питань у роботі журі (правильність перевірки та об'єктивність оцінювання робіт і визначення переможців олімпіади) призначають експерта-консультанта.

 

1.7.         Переможців учнівської олімпіади з правознавства НПУ імені М.П.Драгоманова визначають в особистій першості.

 

1.8.         Учнівська олімпіада з правознавства НПУ імені М.П.Драгоманова є очною.

 

1.9.         Учасники олімпіади отримують завдання та дають на них відповідь українською або російською мовами.

 

 

 

2. ПРОВЕДЕННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ЗМАГАНЬ

 

2.1.         Учнівська олімпіада з правознавства НПУ імені М.П.Драгоманова проводиться в один етап.

 

2.2.         Персональний склад оргкомітету, журі, експерта-консультанта для проведення олімпіади затверджує ректор НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

2.3.         Роботи учасників олімпіади шифрує заступник відповідального секретаря приймальної комісії і передає для перевірки і оцінювання журі олімпіади. Роботи учасників олімпіади зберігаються впродовж року у заступника відповідального секретаря приймальної комісії. Звіт про результати олімпіади подають до приймальної комісії НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

2.4.         Оргкомітет повинен здійснити всі необхідні заходи для забезпечення конфіденційності змісту завдань олімпіади та публічно відкрити запечатаний пакет із текстами завдань у визначений час, а також забезпечити учасників олімпіади приміщенням і всім необхідним для проведення змагань.

 

2.5.         Використання учасником змагань обладнання, програмного забезпечення, друкованих та інших матеріалів, не дозволених оргкомітетом, може призвести до дискваліфікації учасника, відсторонення його від участі у змаганнях або позбавлення його звання переможця.

 

 

 

3. УЧАСНИКИ ОЛІМПІАДИ

 

3.1.         Кількісний та персональний склад учасників олімпіади визначає оргкомітет спільно з журі.

 

3.2.         Будь-які винятки щодо участі школярів в учнівській олімпіаді з правознавства НПУ імені М.П.Драгоманова, не передбачені даним положенням, є неприпустимими.

 

3.3.         До місця проведення олімпіади учні прибувають самостійно за власні кошти.

 

3.4.         Категорично забороняється втручання батьків учасників та інших сторонніх осіб в перебіг змагань, участь у перевірці робіт та розгляді апеляцій.

 

Гості, батьки, інші сторонні особи за рішенням оргкомітету можуть бути запрошені на урочисті (відкриття, закриття) заходи змагань. Оргкомітетом можуть бути створені відповідні особливі умови, якщо у змаганнях бере участь дитина-інвалід.

 

3.5.         Учасники олімпіади до початку змагань мають бути ознайомлені з порядком і умовами їх проведення, обладнанням, обсягом виконуваних робіт, видами і формами морального і матеріального заохочення.

 

3.6.         Учасники олімпіади повинні суворо дотримуватись вимог їх проведення, виконувати рішення оргкомітету і журі, виявляти бережливість у використанні обладнання. При порушенні цих вимог спільним рішенням оргкомітету та журі вони можуть бути усунені від змагань.

 

При виникненні спірних питань учасники мають право після завершення змагань подавати до організаційного комітету апеляції з приводу правильності та об'єктивності оцінки виконаних ними завдань. Заяву про апеляцію учасник змагань подає особисто. Розгляд апеляції проводять в апеляційній комісії, до складу якої входять представники оргкомітету, члени журі та експерт-консультант.

 

Учасник особисто відстоює свою позицію щодо розв'язання завдання та отримує остаточну відповідь апеляційної комісії в усній формі. Перевірка робіт та розгляд апеляцій відбуваються за відсутності будь-яких сторонніх осіб, батьків або інших осіб.

 

 

 

4. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ОЛІМПІАДИ ТА ЇХ НАГОРОДЖЕННЯ

 

4.1.         Визначення переможців здійснюється за набраними учасником олімпіади балами (максимальна кількість набраних балів — 200). Особи, що набрали 170-200 балів, є переможцями. Вони нагороджуються дипломами та мають право на пільги при вступі до НПУ імені М.П. Драгоманова на спеціальності «Правознавство», «Політологія» за співбесідою.

 

4.2.         Особи, які за результатами олімпіади набрали 130-169 балів, можуть бути зараховані на контрактну форму навчання у НПУ імені М.П. Драгоманова за спеціальностями «Правознавство», «Політологія» без складання вступних іспитів з правознавства.

 

4.3.         Дипломи переможців олімпіади підписують голова оргкомітету та голова журі і завіряються гербовою печаткою НПУ імені М.П. Драгоманова. При втраті диплом не поновлюють і дублікат не видають.

 

4.4.         Зазначені в пункті 4.3. дипломи є основними документами, що підтверджують перемогу у відповідних змаганнях і дають право на пільги при вступі до НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

4.5.         Учасникам олімпіади надають сертифікати, які підписує голова оргкомітету.

 

Сертифікати завіряються гербовою печаткою НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

 

 

5. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ ОЛІМПІАДИ

 

5.1.         До складу оргкомітету входять представники дирекції та викладачі кафедр теорії та історії держави і права, цивільного та кримінального права Інституту політології та права НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

5.2.         Очолює оргкомітет голова, який має заступника та секретаря. Голова оргкомітету здійснює розподіл доручень між його членами та керує роботою з організації проведення олімпіади.

 

5.3.         Оргкомітет:

 

- проводить організаційну роботу з підготовки і проведення олімпіади,

 

- визначає і забезпечує порядок проведення олімпіади,

 

- розробляє, затверджує правила, умови та терміни проведення олімпіади,

 

- створює мандатну комісію, яка проводить реєстрацію учасників олімпіади,

 

- готує документацію для проведення олімпіади (програму олімпіади, протоколи, звіти тощо),

 

- формує склад учасників олімпіади,

 

- за поданням журі проводить відзначення переможців змагання та їх нагородження,

 

- сприяє висвітленню результатів олімпіади у засобах масової інформації та у періодичній пресі.

 

Рішення за підсумками проведення олімпіади підписують голова оргкомітету, члени журі та секретар і завіряється печаткою НПУ імені М.П. Драгоманова.

 

В Рішенні обов'язково вказують:

 

- прізвище та ім'я (в називному відмінку) переможців і учасників змагань, назва закладу освіти та клас навчання;

 

- короткий аналіз та висновки щодо результатів та рівня проведення олімпіади.

 

При порушенні учасниками положення олімпіади, їх позбавляють права участі в ній.

 

5.4. Секретар оргкомітету олімпіади забезпечує ведення необхідної документації.

 

Члени оргкомітету та його голова вирішують питання організації змагань та забезпечують необхідні умови для роботи журі та виконання завдань учасниками олімпіади. Члени оргкомітету та його голова не мають права втручатись в роботу журі щодо оцінки змісту робіт учасників.

 

В результаті проведення учнівської олімпіади з правознавства НПУ імені М.П.Драгоманова повинен бути оформлений пакет таких документів:

 

1 - програма олімпіади,

 

2 - тексти завдань олімпіади та авторські розв'язки цих завдань,

 

3 - оригінали робочих протоколів перевірки робіт учасників змагань, засідання апеляційної комісії (підписані членами журі, які перевіряли роботи),

 

4 - протокол засідання журі з додатком щодо критеріїв визначення переможців,

 

5 - звіт про проведення олімпіади, що підписується головою оргкомітету, журі, секретарем та завіряється гербовою печаткою НПУ імені М.П.Драгоманова,

 

6 - книга реєстрації видачі дипломів учасника олімпіади,

 

7 - рішення оргкомітету олімпіади, підписане головою оргкомітету, головою журі, секретарем та завірене гербовою печаткою НПУ імені М.П.Драгоманова.

 

У рішенні відображають:

 

- статистичні дані про проведення змагання,

 

- організаційні питання проведення змагання,

 

- стислий аналіз завдань, запропонованих учням на олімпіаді,

 

- стислий аналіз результатів виконання олімпіадних завдань учасниками,

 

- аналіз роботи журі та оргкомітету змагань,

 

- інформація про висвітлення проведення олімпіади у пресі тощо

 

- список усіх учнів-учасників олімпіади (з вказаними повністю прізвищем, ім'ям, повною назвою навчального закладу) повинен бути систематизований за нагородами,

 

- список учасників змагань, які рекомендуються для вступу до НПУ імені М.П.Драгоманова на пільгових умовах за співбесідою.

 

Документацію олімпіади зберігають впродовж року на кафедрі теорії та історії держави і права Інституту політології та права НПУ імені М.П.Драгоманова.

 

 

 

6. ЖУРІ ОЛІМПІАДИ 

 

6.1.         Журі формують з фахівців-правознавців з числа викладачів НПУ імені М.П.Драгоманова, учителів, методистів.

 

6.2.         Члени оргкомітету можуть бути членами журі.

 

6.3.         До складу журі не можуть входити особи, чиї діти, родичі або учні беруть участь у відповідних змаганнях.

 

6.4.         Голова журі:

 

- бере участь у формуванні складу журі,

 

- очолює комісію по складанню завдань для олімпіади,

 

- приймає участь у розгляді апеляцій.

 

6.5.         Журі олімпіади:

 

- перевіряє і оцінює рівень якості учнівських робіт. Оцінювання рівня якості виконання завдань здійснюється у балах. Шкалу оцінювання робіт визначає журі.

 

- аналізує рівень підготовки учасників олімпіади, готує подання оргкомітету про переможців олімпіади, складає протокол засідання,

 

- несе відповідальність за об'єктивність перевірки та оцінювання робіт учасників олімпіади,

 

- після змагань проводить консультації для учасників олімпіади щодо розв'язування запропонованих завдань, приймає участь у розгляді апеляцій.

 

 

 

7. МІСЦЕ ТА УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ОЛІМПІАДИ

 

7.1.         Всеукраїнську учнівську олімпіаду з правознавства проводять на базі Богуславського гуманітарного коледжу імені І.Нечуя-Левицького.

 

7.2.         Учасників олімпіади забезпечують бланками робіт, папером для чернеток, іншими необхідними матеріалами.

 

7.3.         Витрати на проїзд, харчування, проживання тощо учасники олімпіади здійснюють за власні кошти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter