Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / До НПУ імені М.П. Драгоманова завітала делегація з Іраку

До НПУ імені М.П. Драгоманова завітала делегація з Іраку

    Україна щодня бореться на передовій, захищаючи свої території та вкотре у своїй історії відстоюючи право на незалежність. Так само активно продовжує закликати до світових лідерів, очільників держав Європи та світу не мовчати, а діяти і підтримувати український народ у боротьбі проти агресора, терориста і вбивці – російської федерації. Кожна країна, простягаючи руку дружби та плече підтримки Україні сьогодні, обирає цивілізаційний триб життя людства, де надважливими залишаються категорії справедливості, гідності та цінності життя.

     Розвитку міжнародної співпраці НПУ імені М.П. Драгоманова завжди надавав особливого значення. І попри війну університет не зупинився, а продовжує розширювати світові зв’язки.

    26 вересня 2022 року до університету  завітала делегація з Іраку – Тимчасовий Повірений у справах Республіки Ірак в Україні, Повноважний Міністр Д-р Таан Хуссейн Аббас Хуссейн та член ГО «Іракський Дім», директор ТОВ «СТІ» пан Аль-Мзіраві Ахмед Малік та перекладач Ганна Дерев’янко.

irak zast

 irak 1

Ректор університет Віктор Андрущенко спільно з проректорами Володимиром Лавриненком та Григорієм Торбіном, а також Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Кіпр (2012–2019), завідувачем кафедри політології та державного управління Борисом Гуменюком радо зустріли гостей, представили портретну галерею почесних професорів та докторів Драгомановського університету, а також видатних педагогів світу, розповіли про історію становлення та діяльність університету, зокрема про співпрацю з країнами Європи та світу на різних рівнях – академічну мобільність, подвійні дипломи,  наукові проєкти та ін.

 irak 2

irak 3

irak 4

Ректор подякував за візит та презентував книги, у відповідь посол висловив також вдячність за зустріч, сподівання на співпрацю та розвиток наукового й культурного потенціалу між країнами.

irak 5

irak 6

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter