Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Делегація Ради Миру в НПУ

Делегація Ради Миру в НПУ

    15 жовтня 2019 року до Національного педагогічного університету завітали директор Східноєвропейського регіону Всесвітньої Ради Миру Джек Корлі, заступник голови Української Ради Миру Володимир Новохацький, Надзвичайний і Повноважний Посол України Валерій Цибух та Генеральний секретар Української Ради Миру Михайло Ільїн.

      Делегацію прийняли ректор НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко та проректор з міжнародних зв’язків Володимир Лавриненко.

rada myru 1

rada myru 2     На зустрічі обговорили перспективи співпраці, зокрема Віктор Петрович відзначив особливу роль вчителя у формуванні майбутнього покоління толерантним, щирим, екологічним, солідарним, миролюбним та ін. "Вчитель навчає і виховує, формує норми і принципи регуляції людської життєдіяльності, знайомить із загальнолюдським досвідом, залучає до культури. Саме учитель готує нового суб’єкта життєдіяльності – активного поборника єдності суспільства і його прогресивних змін, заснованих на гуманістичних і демократичних основах, глибокій єдності і співпраці народів і культур, пріоритетах збереження миру, екологічної безпеки, добробуту і суспільного порядку, толерантності і солідарності. Роль університетів і вчителя у зміцненні єдності народів європейського простору унікальна. Саме тому педагогічний університет Драгоманова ініціював створення Асоціації ректорів педагогічних університетів Європи, яка прийняла Педагогічну Конституцію Європи і метою якої є формування вчителя ХХІ століття для об’єднаної Європи.

rada myru 3

rada myru zast

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter