Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Бесіда про дипломатію

Бесіда про дипломатію

diplomat3     Однією із найзнаковіших у житті першокурсників-міжнародників факультету психології стала зустріч із Б. Тарасюком, українським дипломатом і політиком, двічі Міністром закордонних справ України (1998-2000 рр, 2005-2007 рр.), віце-президентом Парламентської асамблеї «Східного партнерства», яку організувала кафедра політичної психології та соціально-правових технологій.

   Борис Іванович багато цікавого розповідав про роботу дипломата, насичуючи розмову прикладами із власного професійного життя. Зокрема, він згадав про створення та функціонування Організації Об'єднаних Націй та участь України у ній, про свою діяльність у Раді Безпеки ООН, про участь у підготовці Будапештського меморандуму та про прийняття Україною рішення щодо відмови від ядерної зброї. 

        Б. Тарасюк зауважив, що вважає себе не політиком, а професійним дипломатом, і цим пишається. 

diplomat1     На зустрічі запрошений гість згадав про виклики перед дипломатами, що поставали в минулому і якими вони є сьогодні, не оминув у розмові й теми про те, яким же має бути сучасний дипломат. У цьому питанні він висловив солідарність з Г.Удовенком та додав до його правила трьох "П" (професійність, патріотизм, порядність) ще одну – працьовитість. А також зазначив, що, на його думку, справжнім дипломатом можна стати лише через 10 років плідної праці.

   Звернув увагу Борис Тарасюк і на психологічну сторону підготовки дипломата: він має бути тонким психологом, аби досконало володіти всіма прийомами й підходами при виконанні своїх обов'язків.

    Головне завдання будь-якого дипломата, на думку гостя, – не зменшувати, а збільшувати кількість друзів держави та не робити жодних кроків, які б стали цьому на заваді.

     Студенти були зацікавлені темою розмови, а по закінченню розповіді Богдана Івановича між учасниками зустрічі відбулася жвава дискусія.

diplomat2    На завершення зустрічі запрошений дипломат побажав усім її учасникам успіхів і плідного навчання. Звісно ж, не обійшлося й без фото на пам'ять.

diplomat4

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter