До уваги студентів!

      З нагоди Дня української писемності та мови (9 листопада) у Національному педагогічному університеті ім.М.П.Драгоманова проводитиметься місячник української мови з 9 листопада по 9 грудня 2007 року.

      Для проведення місячника української мови створюється організаційний комітет у складі першого проректора НПУ ім.М.П.Драгоманова професора Беха В.П., проректора з навчально-виховної роботи доцента Вернидуба Р.М., голови профкому, голови товариства "Просвіта" університету професора Горбачука І.Т. та завідувача кафедри культури української мови професора Шевчук С.В.

      До проведення місячника укораїнської мови в НПУ ім.М.П.Драгоманова готуються такі заходи:

  1. проведення студентських теоретичних конференцій "Передамо нащадкам наш скарб - рідну мову" на всіх потоках, де читається курс "Ділової української мови";
  2. проведення інститутських та загальноуніверситетських конкурсів української мови з відзначенням та заохоченням переможців;
  3. організація книжкової виставки "Українська мова - мова державна";
  4. проведення читацької конференції, присвяченої розвиткові культури рідної мови в сучасних умовах та інші.

    Голова профкому НПУ ім.М.П.Драгоманова Іван Тихонович Горбачук поділився із нами своїми думками про надзвичайну роль, яку відіграє українська мова в підготовці вчителя ХХІ століття: "Україна і українці будуть розмовляти зі світом рідною українською мовою. Російськомовні українці - явище тимчасове, обумовлене попередньою історією колоніального стану України як держави. "Суржик", що сьогодні панує серед провінційної міської молоді, є ганебним явищем для культурної нації, якою завжди були українці.

     Перед учителем ХХІ століття постає завдання - позбавлення рецидивів минулого, культивованих протягом століть царськими чиновниками у вигляді Валуєвських та Емських заборон на українську мову та культуру, а в ХХ столітті комуністичних переслідувань самих українців. Цю місію мають виконати вчителі, а вчителів - виховати університети".

     Наказ ректора про проведення місячника української мови, присвяченого Дню української писемності та мови 9 листопада, якраз і має на меті ще раз зосередити увагу на існуючих проблемах та необхідності додержання в університеті чинного мовного законодавства. 

    До уваги студентів! 9 листопада о 9:00 в центральному корпусі Національного педагогічного університету відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів "Рівень культури - чинник стабільності держави"

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter