Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Святкування 64-річчя звільнення м.Києва

Святкування 64-річчя звільнення м.Києва

     1 листопада 2007 року о 14:00 у аудиторії 418 центрального корпусу НПУ ім.М.П.Драгоманова відбулися святкова зустріч ветеранського активу університету та студентів Інституту фізико-математичної та інформатичної освіти і науки, присвячена відзначенню 64-річчя визволення м.Києва та 63-річчя визволення України від фашистських загарбників.

    Голова Ради ветеранів НПУ ім.М.П.Драгоманова Микола Аркадійович Рябухін виступив перад студентами із розгорненою доповіддю про надзвичайний патріотизм, нечувану мужність, небачений героїзм та безоглядну вірність, яку виявили бійці радянської армії у битві за визволення м.Києва, безпосереднім учасником якої і був Микола Аркадійович. Голова Ради ветеранів зазначив, що Київська наступальна операція і звільнення м.Києва 6 листопада 1943 року мала величезне значення у Великій Вітчизняній війні. М.А.Рябухін навів слова Т.Рузвельта: "Я захоплююсь подвигом радянських людей. Якби я вмів ходити, то пройшов б від Києва до Сталінграду, від Сталінграду до Криму, і став на коліна та поцілував цю святу землю". Насамкінець Микола Аркадійович побажав драгоманівцям: "Успіхів вам, дорогі студенти в навчанні, будьте патріотами та виховуйте майбутніх патріотів". Вражені студенти щиро подякували шанованому ветерану за його подвиг, вчинений у тяжкі роки війни, в ім'я майбутнього України щирими оплесками.

     Із цікавими історичними доповідями на конференції виступили студенти:   Ковтанюк О. (Інститут природничо-географічної освіти та екології), Степаненко І. (Інститут фізико-математичної та інформатичної освіти і науки), а Щербина Т. (Інститут фізико-математичної та інформатичної освіти і науки) виконала красиву пісню.

      Важко оцінити вагомість подвигу кожного солдата у важих боях за рідну Вітчизну в часи Великої Вітчизняної війни. Воїни вкрили себе невмирущою славою. Обов'язок кожного з нас - вшановувати пам'ять тих, хто загинув, та пошановувати тих, хто живий. Дякуючи їхньому героїзмові ми маємо сьогоднішній день і незалежну Україну, у якій живемо.

    

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter