Лінго фестиваль

      18 квітня в актовій залі центрального корпусу НПУ імені М. П. Драгоманова відбулося урочисте відкриття Лінго фестивалю. Саме тут можна було почути привітання 21 мовами світу, побачити презентацію перської мови з її автентичним музичним супроводженням, есперанто, жестову мову....

     За формою фестиваль мов 2008 року об'єднує в собі декілька вербальних напрямків: презентація алфавітів і мов, подорож в історію еволюції алфавітів та історію слова, свято народної пісні, а також невербальний аспект представлений яскравими виставами, презентаціями мовних майданчиків та стендів. На вхід до фестивалю був введений дрес-код - елементи етнічного вбрання! 

     21 мову було презентовано в перший день фестивалю у Києві представниками різноманітних етносів, мандрівниками, людьми, що мають живий інтерес до вищезазначених тем, науковцями та викладачами кафедр лінгвістики, історії та культорології місцевих учбових закладів, представниками меншин та діаспор, діячами культури та мистецтв, та студентами.

     19 квітня - на базі кращих бібліотек міста Києва були проведені презентації мов на мовних територіях.

     20 квітня - на території Маріїнського парку відбулися вербальний та невербальний фестивалі: "Відчуй смак рідної мови", "Мистецтво як мова дружби".

     Почесний гість: ініціатор лінгво-фестивалів, співак, чиє ім'я занесене до Книги рекордів Гіннессу у 2007 році за виконання пісень 25-ма мовами, Жан-Марк Леклерк (JoMo)! 

    

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter