Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / 36-ті роковини Чорнобильської катастрофи

36-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 26 квітня 2022 року, 36-ті роковини Чорнобильської катастрофи та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

У ніч проти 26 квітня 1986 році сталася аварія на Чорнобильській АЕС: на четвертому енергоблоці станції відбулися два теплові вибухи, які повністю зруйнували реактор, у результаті чого відбулось виверження радіоактивних речовин.

 Після вибуху та пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила території багатьох країн. Наслідки тієї страшної аварії досі відчувають на собі і природа, і люди.

Для її ліквідації було залучено сотні людей, які  виявили неабияку мужність та самовідданість, виконуючи свій професійний і громадянський обов'язок. У цей день ми вшановуємо пам’ять тих героїв – персонал ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків цієї аварії.

Уклінно вдячні кожному, хто виявив свою жертовність у боротьбі з безпосередніми наслідками катастрофи, розуміючи всю її небезпеку.  Чорнобильська катастрофа нагадує всім про ту відповідальність, яку людство несе за долю всієї планети.

rokovyny

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter