Головна / НОВИНИ / Події / НПУ імені М.П. Драгоманова: в єдності наша сила!

НПУ імені М.П. Драгоманова: в єдності наша сила!

      Вже понад місяць в Україні війна. Перший шок пройшов. Проте щодня з’являється інформація та кадри з різних гарячих точок нашої країни, які просто жахають нелюдським ставленням агресорів-рашистів до простих мирних жителів. Від цього кров холоне у жилах…  Буча, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь, Мелітополь, Харків, Суми, Чернігів і ще багато міст та сіл нашої держави…

 

      Водночас кожне підприємство, організація, кожен на своєму місці намагається продовжувати працювати аби підтримати країну економічно, а працівників – ще й психологічно. Заклади освіти у цей непростий час мають особливе мобілізаційне завдання – відновити навчання та надати якомога якіснішу освіту в умовах війни. Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова продовжує безперебійно функціонувати. З перших днів війни на чолі з ректором було створено оперативний штаб для організації роботи університету під час воєнного стану. Забезпечення надійної роботи інфраструктури університету, допомога у виїзді студентам-іноземцям,   з’ясування безпекової ситуації кожного члена багатотисячного драгомановського колективу, гарантування фінансової підтримки працівників, студентів та аспірантів – першочергові завдання, які вдалося виконати на належному рівні. Стипендії та заробітні плати за лютий та березень виплачено у повному обсязі.  Частина нашого колективу захищає державу, інша – активно займається волонтерством та підтримкою біженців. На основі рішення Вченої ради в університеті відновлено дистанційне навчання на всіх факультетах з 24 березня.  

   Більшість студентів університету роз’їхались по своїх домівках, проте дехто залишився зі своїми друзями у гуртожитку. Тож 4 квітня 2022 року представники оперативного штабу – ректор університету Віктор Андрущенко, проректор з наукової роботи Григорій Торбін, проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів Ігор Вєтров, помічник ректора Євген Біденко – завітали до гуртожитків університету, аби поспілкуватися зі студентами та керівництвом гуртожитків, які підтримують як самих здобувачів освіти, так і порядок у будівлях.

    У дружньому колі ділились враженнями, обмінювались думками про ту ситуацію, що нині склалася в Україні. Так, до такої нелюдської агресії Україна не була готовою. На жаль,  стан більшості укриттів не задовольняє вимогам воєнного часу. Українці – миролюбна нація, проте, як довели ці дні, ми своє мужньо боронитимемо і не віддамо на поталу агресору. Та все-таки винесемо з цієї ситуації і кілька уроків на майбутнє. Зокрема  – будівництво та обладнання бомбосховищ. «Війна закінчиться, і саме ви – наша молодь – будете розбудовувати Україну. А тому маєте зараз навчатися, щоб здобути відповідний фах і працювати на благо нашої держави. Кожен має підтримувати нашу країну на своєму місці», – підкреслив Віктор Петрович.

zustrich 1

zustrich 2

    На завершення ректор подякував директору студмістечка Володимиру Коваленку,  його заступнику Сергію Козлову, комендантам університетських гуртожитків та заступникам деканів, які також перебувають разом зі студентами та підтримують їх життя та побут.

zustrich 4

    Розуміючи непросту матеріальну ситуацію, яка наразі склалася у студентів, оперативний штаб університету, заручившись підтримкою профспілкових організацій студентів та співробітників, а також Наглядової ради НПУ імені М.П. Драгоманова, вирішив додатково підтримати студентів спеціальними наборами, які неодмінно стануть у нагоді.

zustrich 5

Пам’ятаймо, що тільки разом ми переможемо! Підтримуймо та допомагаймо один одному. В єдності наша сила!

Пресслужба університету

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter