Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Звернення від Ради старійшин НПУ імені М.П. Драгоманова

Звернення від Ради старійшин НПУ імені М.П. Драгоманова

   Рада старійшин НПУ імені М.П. Драгоманова звертається до всіх, хто ознайомився зі змістом публікації Є. Більченко на особистій сторінці у Facebook під назвою "О русском языке без банальности". Будь ласка, шановні, на підставі висловлених думок нашої колеги не робіть поспішних узагальнень щодо якості університетської професури нашого вишу.

 

   Авторка зазначеної публікації взяла на себе відповідальність безапеляційно оцінити окремі, справді проблемні, питання сучасної України, економічного, політичного, гуманітарного характеру. При цьому Є. Більченко надмірно емоційно, дратівливо та доволі поверхово оцінює стан вирішення таких проблем, зокрема мовленнєвої, та всупереч назві публікації зробила це досить банально.

  Особливо турбує, що стиль публікації аж ніяк не відповідає вимогам професійної етики вузівського викладача. Вислови у зверненні до українських письменників вміщують такі слова, які неможливо вибачити тим, кого Є. Більченко називає «представителем русской цивилизации». Невже це виключає таку рису, як інтелігентність? Саме ця особистісна якість завжди протягом більш ніж 185 років історії університету була центральною в діяльності його професорсько-викладацького складу та метою формування майбутніх педагогів, зокрема у роботі з розвитку української культури, освіти, науки, мови. Дії в цьому відношенні ректорату, громадських організацій колективу викладачів і студентів-драгоманівців, за нашим переконанням, відповідають вимогам сучасного складного періоду, хоча сам факт появи подібних публікацій Є. Більченко загострює необхідність посилення уваги до формування, зокрема особистим прикладом, такої особистості українського вчителя, який буде здатний розбудовувати незалежну, демократичну, вільну, справедливу і красиву державу.

При узгодженні з членами Ради старійшин.

Голова ради академік В.М. Синьов

Секретар ради професор І.І. Дробот

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter