Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / У ННЦ «Синевир» планують відкрити новий метеопост та лабораторії

У ННЦ «Синевир» планують відкрити новий метеопост та лабораторії

   У Науково-навчальному центрі «Синевир» Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова найближчим часом планують відкрити новий метеопост та лабораторії для біологічних досліджень і екологічного моніторингу.

     Нещодавно там з робочим візитом перебувала заступниця декана факультету природничо-географічної освіти та екології, завідувачка кафедри географії Валентина Щабельська. У межах візиту вона зустрілася з директором Національного природного парку «Синевир» Миколою Дербаком. Під час зустрічі разом з доцентами кафедри біології Олександром Пархоменком та Наталією Мельниченко було  обговорено питання співпраці та проходження практики студентами ЗВО на території парку. Зокрема, було  домовлено про встановлення метеорологічного посту, який використовуватимуть для спостереження  і студенти, і працівники національного парку. Також розглянули питання відкриття нових лабораторій для біологічних досліджень та екологічного моніторингу, які використовуватимуть для навчання студентів, і для роботи наукових співробітників природоохоронної установи.

   Завдяки підтримці ректора університету Віктора Андрущенка  та декана факультету природничо-географічної освіти та екології Ганни Турчинової ННЦ «Синевир» втілюються нові ідеї та проекти. Зокрема, тут уже облаштували  спортивний майданчик для студентів.

    Під час зустрічі директор НПП «Синевир» Микола Дербак подарував гербарій рідкісних рослин та фото бурих ведмедів для Музею біології НПУ імені М.П. Драгоманова. Валентина Щабельська побувала також на  науково-дослідній ділянці з рідкісними рослинами та на оліготрофному сфагновому болоті Глуханя, відвідала офіс парку та візит-центр, побувала на екскурсії в Центрі реабілітації бурих ведмедів та на озері Синевир.

   Унікальна природа, багатий рослинний та тваринний світ, неповторна історико-культурна спадщина – все в комплексі дає унікальний матеріал для вивчення під час практики для студентів вишу різних спеціальностей. Тож ННЦ «Синевир» радий прийняти для оздоровлення та відпочинку всіх охочих!

synev 2

Марія Шетеля,

прес-служба НПП «Синевир»

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter