Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Студентська звітно-наукова конференція «Освіта та наука – 2019»

Студентська звітно-наукова конференція «Освіта та наука – 2019»

15 – 19 квітня 2019 року у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова відбулась Студентська звітно-наукова конференція «Освіта та наука – 2019». Відкриття відбулось 15 квітня у Блакитній залі університету.

stud nauka 1

     До учасників засідання з вітальними словами звернувся ректор університету, доктор філософських наук, академік НАПН України, член-кореспондент НАН України, професор Віктор Петрович Андрущенко: «Немає освіти без науки, як і науки без освіти! І якщо ми хочемо донести щось до студента, то маємо, шановні викладачі, підкріпити це своїми науковими дослідженнями. Сьогодні важливо не просто отримати певну суму знань, а треба ще й скорегувати ці знання, перевівши їх у рамки власного світогляду та у практичну площину, тобто як їх може використати людина».

stud nauka 2

    Проректор з наукової роботи НПУ імені М.П. Драгоманова, доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Мирославович Торбін зауважив, що в університеті діє багато потужних наукових шкіл, і це поєднання досвіду і сили творчості молоді є унікальним, бо саме воно рухає науку вперед.

stud nauka 3

   На загальноуніверситетському пленарному засіданні відбулось нагородження переможців Всеукраїнських олімпіад, конкурсів наукових робіт та конкурсу «Кращий студент-науковець» у 2018 році. Цей рік для НПУ був справді щедрим на перемоги і здобутки наших студентів.

stud nauka 4

stud nauka 5

    Про наукову діяльність студентів, досягнення у поточному році та пріоритетні завдання на майбутнє у роботі СНТ доповідав його голова Микола Мороз. Він відзначив, що в університеті активно розвивається наука серед Драгоманівської молоді, зокрема протягом року щорічно проводиться І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з різних предметів та І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, Студентська звітно-наукова конференція «Освіта та наука», щорічний конкурс «Кращий студент-науковець», а також ведеться активна діяльність студентських наукових гуртків, проходять зустрічі з видатними науковцями та вчителями, працюють постійно діючі наукові семінари кафедр та наукових шкіл.

stud nauka 6

   Потім своїми науковими напрацюваннями з різних спеціальностей поділилися студенти: студентка факультету соціально-економічної освіти Аліна Савчук доповідала про особливості впровадження соціальних проектів у соціальній сфері, студентка факультету інформатики Марина Аксанюк – про адитивні технології в ракетобудуванні та космосі, студентка факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Наталія Гудована зацікавили учасників конференції прозою Володимира Даниленка, закцентувавши увагу на дослідженні гендерних аспектів у ній, студентка факультету іноземної філології
Наталя Козловська проаналізувала когнітивно-граматичні моделі газетних заголовків в англомовній пресі, студентка факультету психології Анна Хайленко підготувала доповідь про психологічні особливості прояву агресивності у молодшому юнацькому віці, студентка факультету філософії та суспільствознавства Каріна Крагель – про презумпцію невинуватості як фактору морального самоконтролю особистості.

stud nauka 7

stud nauka 8

stud nauka 9

stud nauka 10

     16 квітня пленарні засідання відбувались на факультетах, а протягом наступних кількох днів проходили обговорення найбільш актуальних проблем на секційних засіданнях.

stud nauka zast

      Конференція завершилась традиційно звітним засіданням Студентського наукового товариства імені Григорія Волинки.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter