Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Програма академічної мобільності у Педагогічному університеті імені Комісії народної освіти у Кракові

Програма академічної мобільності у Педагогічному університеті імені Комісії народної освіти у Кракові

     Навчання у педагогічних закладах вищої освіти Польщі в рамках програми академічної мобільності – це можливість покращити професійні навички, зокрема вдосконалити рівень знань польської мови і особливості її викладання. Це також унікальна нагода познайомитись з базовими принципами функціонування закордонних закладів вищої освіти, водночас пізнаючи польські звичаї та традиції, культуру в цілому. Здобуті знання та досвід допоможуть стати висококваліфікованим спеціалістом у сфері викладання польської мови в Україні.

     Пропонуємо вашій увазі відгук про навчання студенток та студентів Факультету іноземної філології НПУ ім. М.П. Драгоманова: Боліли Валерії Ігорівни (41АП), Гаврилюк Марії Сергіївни (41АП), Грицько Софії Юріївни (41АП), Хомченко Валерії Олексіївни (41АП), Гой Анастасії Костянтинівни (31АП), Сайко Владислава Олександровича (31АП), Ходанович Дарини Сергіївни (31АП), Журович Ольги Володимирівни (31АП). Вони беруть участь у програмі академічної мобільності у Педагогічному університеті імені Комісії народної освіти у Кракові.

academ mobility 1

     Як зазначають наші студенти, на даному етапі лекції проводяться у змішаній формі через впровадження карантинних обмежень. Протягом періоду навчання вони вже встигли відвідати не лише онлайн заняття, а й безпосередньо аудиторії університету Польщі. Минулі лекції були присвячені вивченню практичних аспектів викладання польської мови та соціолінгвістиці. Варто окремо відзначити високоякісну роботу польських викладачів впродовж занять. Як переконані студенти, їм вдається створити дружню й ненав’язливу атмосферу, що сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу. Важливо, що на заняттях з польської викладачі дають можливість всім іноземним студентам висловити свої думки, взяти участь у обговоренні суперечливих питань. Активне залучення всіх без винятку суб’єктів освітнього процесу до спільної роботи є важливою умовою успішного й продуктивного навчання. Лекції із соціолінгвістики проходили наживо в аудиторії, разом з іншими студентами-поляками. Завдяки цьому наші студенти дізналися більше інформації про діалекти, що існують в польській мові, їх історію походження, вживання діалектизмів місцевими жителями у повсякденності. Драгоманівці зазначають, що у них не було особливих труднощів із розумінням вимови польських викладачів чи зі сприйняттям поданої інформації, тому власні комунікативні навички будуть обов’язково поліпшені у процесі подальшого навчання. Окрім формального навчання, наші студенти також знаходять час для самоосвіти,  намагаючись частіше спілкуватися з поляками, дізнаватися про специфіку польської мови як соціокультурного феномену, проводячи вільний час у місті. Як підкреслюють учасники програми академічної мобільності, знання польської мови є важливим для життя в Кракові – для вирішення побутових питань, знайомств з новими людьми, відвідування різноманітних локацій тощо. Досить приємно, що нашим студентом пощастило взяти участь у заходах, приурочених до відзначення важливого державного свята – Дня незалежності Польщі.

academ mobility 2

     Отже, програма академічної мобільності у Педагогічному університеті імені Комісії народної освіти у Кракові надає можливість здобувачам освіти не лише плідно навчатись, розвиваючись у професійній площині, але й отримувати нові враження та насичувати життя позитивними емоціями. За програмою академічної мобільності протягом 3,5 місяців для студентів передбачена можливість опанування ще більшої кількості спеціалізованих знань в рамках вивчення різноманітних навчальних дисциплін, а отже побажаємо їм наснаги, наполегливості та віри у власні сили.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter