Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Наказ ректора університету № 258 від 2.10.20 р. "Про запровадження посилених протиепідемічних заходів на території університету"

Наказ ректора університету № 258 від 2.10.20 р. "Про запровадження посилених протиепідемічних заходів на території університету"

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020№ 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби (СОVID-19), спричиненої коронавірусом «SARS-CoV-2», постанови головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (СОVID-19)», беручи до уваги лист Міністерства освіти і науки України від 31.08.2020 №1/9-493,

НАКАЗУЮ:

 

Затвердити та ввести у дію:

1. Алгоритм дій у разі виявлення у здобувача вищої освіти/працівника, викладача ознак гострого респіраторного захворювання та ознак коронавірусної хвороби (СОVID-19) при перебуванні в НПУ імені М.П. Драгоманова (додається).

2. Алгоритм дій у разі виявлення у здобувача вищої освіти, який проживає у гуртожитку студентського містечка НПУ імені М.П. Драгоманова, ознак гострого респіраторного захворювання (додається).

3. Деканам факультетів, керівникам структурних підрозділів призначити своїми службовими розпорядженнями відповідальних осіб на факультетах/структурних підрозділах щодо дій у випадку виявлення коронавірусної хвороби у здобувачів вищої освіти/викладачів/працівників університету.

4. Деканам факультетів, керівникам структурних підрозділів подавати інформацію щодо хворих на СОVID-19 щопонеділка (на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.), зокрема кількість здобувачів освіти, працівників/викладачів, хворих на СОVID-19; кількість здобувачів освіти, працівників/викладачів на самоізоляції, обсервації, не допущених до роботи та навчання.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на проректора з перспективного розвитку та інфраструктури Гамулу І.А. та проректора з науково-педагогічної та адміністративно-господарської роботи Корця М.С.

 

Ректор університету                                                                                                                                 В.П. Андрущенко

 

АЛГОРИТМ ДІЙ

у разі виявлення у здобувача вищої освіти/ працівника, викладача,

ознак гострого респіраторного захворювання та ознак коронавірусної хвороби (СОVID-19)

  при перебуванні в  НПУ імені М.П. Драгоманова

 

1. У разі виявлення у здобувача при знаходженні у НПУ імені М.П. Драгоманова   ознак гострого респіраторного захворювання та/або підвищення температури тіла, здобувачі мають постійно знаходитись в масці, та рекомендувати звернутися за медичною допомогою, або за потреби звернутися до сімейного лікаря. Представник університету, який взаємодіє зі здобувачем з ознаками гострого респіраторного захворювання, повинен постійно носити маску і дотримуватися дистанції.

2. Якщо ознаки гострого респіраторного захворювання та/або підвищення температури тіла у викладача/працівника з’явилися під час роботи, слід відправити його додому за рекомендаціями негайно звернутись за медичною допомогою або за потреби викликати швидку допомогу, попередивши медиків, що є підозра на СОVID-19.

3. Уповноважена особа університету допомагає визначати коло контактних осіб. До контактних можуть відноситись особи, які знаходилися разом в одному приміщенні (аудиторії, лабораторії тощо), які разом проживають в гуртожитку або квартирі тощо.

4. Особи, що перебували у контакті зі здобувачем, в якого лабораторно підтверджено захворювання на СОVID-19, не відвідують університет та невідкладно звертаються за медичною допомогою.

5. У разі отримання позитивного результату тестування на SARS-CoV2 у здобувача вищої освіти викладача/працівника університету необхідно:

1) забезпечити недопуск здобувача/викладача/працівника університету з позитивним результатом тестування на SARS-CoV2 до університету;

 2) забезпечити позачергове проведення дезінфекції та генеральне прибирання приміщень університету, гуртожитку тощо, де перебував здобувач/ викладач/ працівник з позитивним тестом;

3) рекомендувати звернутись контактним особам до сімейного лікаря для підтвердження відсутності у них SARS-CoV2;

4) якщо захворювання на СОVID-19 підтвердилося і в контактних осіб, керівник закладу освіти може прийняти рішення про організацію освітнього процесу за допомогою технологій дистанційного навчання для кількох груп, факультету або закладу освіти в залежності від наявності підтверджених випадків в одній чи кількох групах;

 5) організувати освітній процес за допомогою технологій дистанційного навчання для груп, як перебувають на самоізоляції та/або переведені на дистанційне навчання;

6. Декан факультету/ керівник підрозділу НПУ імені М.П. Драгоманова (далі-університет) повинен забезпечити не допуск викладачів/інших працівників закладу освіти з вираженими ознаками гострого респіраторного захворювання до закладу освіти.

7. Здобувачі вищої освіти, викладачі/інші працівники університету та особи, що перебувають у контакті з особами, у яких лабораторно підтверджено захворювання на СОVID-19, не виходять на заняття/роботу та невідкладно звертаються за медичною допомогою.

 

АЛГОРИТМ ДІЙ

у разі виявлення у здобувача освіти, який проживає у гуртожитку студентського містечка НПУ імені М.П. Драгоманова, ознак гострого респіраторного захворювання та ознак  коронавірусної хвороби

 

  1. У разі виявлення у здобувача, який проживає у гуртожитку, ознак гострого респіраторного захворювання та/або підвищення температури тіла, необхідно направити його (її) до спеціально відведеного приміщення гуртожитку, де він (вона) підлягає ізоляції щонайменше до отримання консультації медичного працівника.
  2. Представник гуртожитку або Cтудентського парламенту, який взаємодіє зі здобувачем з ознаками гострого респіраторного захворювання, повинен постійно носити маску і дотримуватися дистанції та проінформувати уповноважену особу університету.
  3. Здобувач з ознаками гострого респіраторного захворювання та/або підвищення температури тіла, який проживає у гуртожитку, зобов’язаний негайно звернутися за медичною допомогою до сімейного лікаря, до студентської поліклініки або викликати швидку допомогу, попередивши медиків, що є підозра на СОVID-19.
  4. Представник гуртожитку або студентської ради зобов’язаний проконтролювати, що здобувач з ознаками гострого респіраторного захворювання звернувся за медичною допомогою.
  5. Особи, що перебували у контакті зі здобувачем, в якого лабораторно підтверджено захворювання на СОVID-19, не відвідують університет та невідкладно звертаються за медичною допомогою.
Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter