Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / ХІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ«СПЕЦІАЛЬНА І ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

ХІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ«СПЕЦІАЛЬНА І ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ»

   15-16 квітня 2021 року відбулася щорічна ХІV Міжнародна науково-практична конференція «Спеціальна і інклюзивна освіта: проблеми та перспективи», основними організаторами якої були факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та факультет спеціальної та інклюзивної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. У конференції взяли участь понад 400 учасників з України, Польщі, Словаччини та Норвегії.

 

   На пленарному засіданні декан факультету спеціальної та інклюзивної освіти НПУ імені М.П.Драгоманова почесний академік НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Шеремет М.К та почесний декан ФСІО НПУ імені М.П.Драгоманова, академік НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Синьов В.М. задали тон дискусії, висвітливши проблему висококваліфікованого фахового забезпечення якісних освітніх послуг особам з особливими освітніми потребами. Озвучена проблема знайшла продовження у доповіді доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри логопедії та логопсихології факультету спеціальної та інклюзивної освіти НПУ імені М.П. Драгоманова Федоренко С.В., в якій йшлося про сучасні виклики реалізації освітніх програм спеціальності 016 Спеціальна освіта.

   Не менш актуальні теми висвітлювалися у доповідях представників факультету на круглих столах, що сприяло обміну досвідом між фахівцями і спільному пошуку шляхів вирішення резонансних проблем у світлі реформування системи освіти в Україні.

Kamenets 1

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter