Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Інженерно-педагогічний факультет: змінюємо світ на краще!

Інженерно-педагогічний факультет: змінюємо світ на краще!

   Інженерно-педагогічний факультет із 12 березня 2020 року перейшов на рейки дистанційного теоретичного навчання. Про те, як викладачам і студентам активно працюється в такому режимі, декан факультету, професор Дмитро Едуардович Кільдеров доповів на засіданні Вченої ради університету, яке відбулося 11 червня 2020 року в он-лайн форматі.

   Протягом карантинного періоду навантаження викладачів кафедр факультету виконувалось у повному обсязі. Використання електронних ресурсів таких як Moodle, Skype, Meet, Zoom дозволили організувати лекційні та семінарські заняття, проведення практичних та лабораторних робіт, адаптованих до побутових умов студентів із обов’язковим дотриманням правил техніки безпеки. Розроблено та впроваджено у дистанційний освітній процес 12 навчальних курсів у середовищі мудл.

   Нові умови роботи і навчання внесли свої корективи не лише в забезпечення освітнього процесу, а й у формат проведення наукових конференцій, семінарів, круглих столів тощо. Незважаючи на тимчасові обмеження, заплановані заходи, присвячені святкуванню 185-ї річниці з дня заснування Драгоманівського університету, були проведені вчасно й охопили велику аудиторію науковців не тільки з України, а й з Болгарії, Грузії, Румунії, Молдови, Узбекистану, Словаччини, Польщі та Португалії. Найбільш знаковими з них були такі:

  • Міжнародний науково-практичний Web-форум «Розбудова єдиного відкритого інформаційного простору освіти впродовж життя»
  • online-конференція «ТВОЯ СПРАВА»
  • Міжнародна конференція «Позашкільна освіта: вчора, сьогодні, завтра» до 20-річчя Закону України «Про позашкільну освіту»
  • Міжнародний проект «Дистанційне навчання у позашкільній освіті»
  • Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми цивільного захисту населення та безпеки життєдіяльності: сучасні реалії України»
  • Всеукраїнська науково-практична конференція: «Безпекова компонента сучасного життєвого середовища».

   Варто підкреслити позитивний вплив самоізоляції на продуктивність роботи колективу інженерно-педагогічного факультету щодо видання друкованої продукції. Було подано до друку 4 навчально-методичних посібники: Сучасні інформаційні технології», «Безпека інформаційних технологій», «Інформаційні системи організаційного управління», «Позашкільна педагогіка». Завершено верстку «Альманаха студентських наукових робіт Інженерно-педагогічного факультету».

   23 навчальні та робочі програми, 15 статей опублікованих у спеціалізованих фахових виданнях та виданнях, які входять до наукометричних баз Index Copernicus та Google Scholar, а також 3 статті опубліковано в журналах, які індексуються у базі Scopus. Загальна кількість друкованої продукції факультету становить понад 75 др. арк.

   Не можна оминути увагою й наших талановитих студентів-випускників: 18 магістрів спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) успішно дистанційно склали кваліфікаційний іспит і захистили магістерські роботи. Готуються до захисту бакалаври!

   Колектив Інженерно-педагогічного факультету активно працює над пошуком нових форм профорієнтаційно-агітаційної роботи для залучення творчої, талановитої молоді до лав студентства нашого факультету.

   Створено і постійно діє відкритий інформаційний простір у Facebook, в якому здійснюється інформування про діяльність Інженерно-педагогічного факультету. Все, що публікується на сторінках факультету, уже зараз бачать понад 10 000 фоловерів.

   За підтримки ректора університету, ректорату та Приймальної комісії було проведено дистанційний онлайн День відкритих дверей, започатковано й успішно триває до цього часу онлайн-марафон інженерно-педагогічного факультету. Контент, що розповсюджується, стосується діяльності кафедр і містить інформацію про умови вступу на спеціальності, про студентське життя, навчання, дозвілля та інше. Проводяться конкурси, вікторини, челенджі, стріми, за результатами яких видається сертифікат переможця або учасника. Загалом за допомогою такої ненав’язливої, цікавої та інформативної форми профорієнтаційної роботи нами вже охоплено аудиторію понад 25 000 осіб.

   Але найбільшу рекламу і не лише факультету, а й в цілому нашому університету можуть зробити реальні успіхи випускників та студентів. Так, уже другий сезон поспіль студент 4 курсу спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) Єфім Кравченко представляє наш університет на телевізійному каналі СТБ у талант-шоу «Майстер шеф». І кожної суботи, уже протягом 2 місяців уся країна вболіває за студента інженерно-педагогічного факультету НПУ імені М. П. Драгоманова, який вже у десятці найкращих!

   У закінчені свого виступу Дмитро Едуардович подякував особисто Віктору Петровичу, і всьому потужному проректорському корпусу, колегам-деканам та кожній службі університету, і найбільше – колективу Інженерно-педагогічному факультету, який своєю роботою намагається змінити світ на краще!

Ingener pedagogical best 2 Ingener pedagogical best 3 Ingener pedagogical best 5
Ingener pedagogical best 6 Ingener pedagogical best 7 Ingener pedagogical best 8
Ingener pedagogical best 9 Ingener pedagogical best 10 Ingener pedagogical best 11

   Більше інформації про Інженерно-педагогічний факультет ви знайдете за посиланням https://www.facebook.com/IPFNPU/

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter