Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Чергові здобутки драгоманівців в міжнародному освітньому просторі - результати конкурсу 2020 за напрямом Жан Моне.

Чергові здобутки драгоманівців в міжнародному освітньому просторі - результати конкурсу 2020 за напрямом Жан Моне.

17 серпня Агентство із питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) Європейської Комісії оголосило результати конкурсу 2020 року за напрямом Жан Моне.
З 38 проєктів за участі України, що координують 24 українські організації, 2 проєкти представлені командами Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова!

Від НПУ ім. М.П. Драгоманова подавались дві заявки, які обидві отримали підтвердження фінансування.

  1. Жан Моне Проєкт «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» - JM Project "European Values of Diversity and Inclusion for Sustainable Development (EVDISD)". Цей проєкт передбачає навчальні візити та низку заходів із поширення європейських цінностей в системі вищої освіти та в громадянському суспільстві: конференцію та літню школу, які включають проведення тренінгів та воркшопів від європейських експертів проєкту з університету Генуї (Італія) та Університету Жиліна (Словаччина). Також до проєкту долучені фахівці з євроінтеграції та інклюзії з інших українських університетів – Національного університету біоресурсів та природокористування, Сумського національного аграрного університету, Інституту вищої освіти НАПН України,  Мелітопольського державного педагогічного університету та інших. Проєкт тривалістю 12 місяців, загальний бюджет проєкту складає 62 591,00 €, очікуване фінансування від ЄС - 46 943,25 €. Координатор проєкту – професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій НПУ ім. М.П. Драгоманова, д філософ. н., доцент Марья Нестерова.
  2. Кафедра Жана Моне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» - JM Chair "Social and Cultural Aspects of EU Studies" (SCAES). Кафедра передбачає викладання курсів з соціокультурних аспектів Європейських Студій для бакалаврів НПУ ім. М.П. Драгоманова, факультету менеджменту освіти та науки та магістрів НУБІП та КНУКіМ, зокрема, «Європейські практики соціокультурного проєктування», «Міжкультурний діалог: Європейський досвід», «Культурна політика ЄС», «Молодіжна політика ЄС», тощо.  Цей проєкт є міждисциплінарним, до викладання та заходів  залучені внутрішні європейські експерти, а також фахівці  з Національного університету біоресурсів та природокористування та Київського національного університету культури і мистецтв. Проєкт тривалістю 36 місяців, загальний бюджет проєкту складає  66 528,00 €, очікуване фінансування від ЄС - 49 896,25 €. Професор Кафедри Жана Моне – професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій НПУ ім. М.П. Драгоманова, д. філософ. н., доцент Марья Нестерова.
Відділ міжнародних зв'язків
Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter