Головна / НОВИНИ / Оголошення / Співчуття / Відійшов у засвіти Володимир Іванович Бондар

Відійшов у засвіти Володимир Іванович Бондар

   28 березня 2021 року на 86-му році відійшов у вічність Володимир Іванович Бондар – видатний вчений-педагог, дійсний член НАПН України, заслужений працівник освіти України, відмінник освіти України, лауреат премії імені В. І. Вернадського, заслужений професор університету, доктор педагогічних наук, професор, почесний декан факультету педагогіки і психології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

 

    Володимир Іванович народився на Харківщині. Навчався в Золотоніському педагогічному училищі, де й захопився педагогікою й проніс цю любов крізь усе життя. Вступив до Київського державного педагогічного інституту ім. О.М. Горького (нині – НПУ імені М.П. Драгоманова). 1961 році закінчив його за спеціальністю «Дефектологія та методика початкової освіти» та залишився працювати на кафедрі. Захистив кандидатську та докторську дисертації. Започаткував розроблення проблем управлінської дидактики. Навколо цієї теми згодом сформувалася наукова школа академіка НАПН України В.І. Бондаря.

   У 2006 р. Володимира Івановича було удостоєно звання заслуженого професора НПУ імені М. П. Драгоманова. Він – автор понад 200 наукових праць, монографій, підручників, методичних розробок та ін., а ще надзвичайної душі Людина, Мудрий Педагог, відомий Вчений і прекрасний Друг.

   Колектив університету – ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти факультету педагогіки і психології – перебуває в глибокій жалобі з приводу непоправної втрати. Ми всі сумуємо та висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Володимира Івановича. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться у серці кожного, хто хоч раз мав нагоду поспілкуватися з цією неймовірно щирою і доброю людиною.  

    Схиляємося, аби засвідчити шану, повагу та щиру вдячність.

    Вічна пам’ять Вашій душі, Володимире Івановичу!

bondar 1

Ректорат НПУ імені М.П. Драгоманова,

ректор університету В.Андрущенко 

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter