Головна / НОВИНИ / Оголошення / Співчуття / Відійшов у засвіти Геннадій Бурбуліс

Відійшов у засвіти Геннадій Бурбуліс

 Відійшов у засвіти ще один авторитет своєї епохи – Геннадій Бурбуліс – людина, що розуміла потворну сутність радянської імперії і допомогла у свій час її зруйнувати.

 

Висловлюємо щирі співчуття його рідним і близьким, однодумцям та друзям.

 

Драгомановський університет з Геннадієм Едуардовичем поєднує плідна багаторічна співпраця, підтримка та взаєморозуміння.

До університету він завітав у 2017 році на 3-ий Балтійсько-Чорноморський форум «Світанок Європи: перспективи цивілізаційного розвитку, консенсусні практики» за участі президентів різних років Балтійсько-Чорноморського простору, ректорів педагогічних університетів Європи, представників науки і культури, державних і релігійних діячів, місією яких вже на той час було створення такої структури, яка могла б об'єднати вчених різних країн для формування якісно нового ставлення до історії, подолання хвилі містифікації історії, що набуває характеру вірусних фантомів з деструктивними явищами, коли діючі режими будують свої власні міфи. І зокрема підготовки платформи «Діалог університетів», яка дозволила б, з урахуванням співробітництва з педагогічними університетами, створити такий освітній і морально-духовний простір, який безпосередньо сформував би якісно нове ставлення до історії і до майбутнього.

 

Важливою була і підтримка пана Геннадія у розвитку та імплементації одного з  необхідних сучасній Європі документів – «Педагогічної Конституції Європи», прийнятої у 2013 році Асоціацією ректорів педагогічних університетів Європи.

 

Спільно з Геннадієм Едуардовичем було започатковано проєкт звернення до студентів стосовно дослідження ролі педагогічної освіти у формуванні гуманістичного світогляду.

 

Ще багато було ідей та проєктів для реалізації, та, на жаль, обставини виявилися сильнішими.

 

Світла та вічна пам’ять!  

 

burbulis 1

burbulis 2

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter