Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Сучасні виклики якості освіти: європейський вимір

Сучасні виклики якості освіти: європейський вимір

kruglyystil2  6 листопада 2018 року на засіданні круглого столу «Сучасні виклики якості освіти: європейський вимір» відбулось обговорення результатів стажування викладачів НПУ імені М.П.Драгоманова в Університеті Палацького (Чеська Республіка).

    Модератором зустрічі стала Тетяна Матусевич, начальник відділу міжнародних зв’язків. Розпочався круглий стіл вітальними словами організаторів та проректорів університету. Зокрема, проректор з міжнародних зв’язків Володимир Лавриненко у вступному слові актуалізував усім учасникам важливість питання якості освіти, оскільки вона є центральною темою будь-якого університету, а Університет Палацького саме розпочав роботу з підтримки якості освіти університетів України. «Для обміну досвідом до чеського університету завітали викладачі НПУ імені М.П.Драгоманова, а про результати цієї поїздки ми сьогодні і поговоримо», – зазначив Володимир Григорович. Наступним спікером виступив проректор з навчально-методичної роботи Роман Вернидуб, який наголосив на цінності та важливості того досвіду, що набули наші викладачі, перебуваючи за кордоном. Роман Михайлович зауважив, що це має сприяти підвищенню якості освітніх послуг та вдосконаленню освітніх програм в університеті. Проректор з наукової роботи Григорій Торбін зазначив, що без достатньої науково-дослідної роботи якісна освіта є неможливою, адже вони нерозривно пов’язані між собою. Також Григорій Мирославович подякував усім організаторам та учасникам круглого столу, тому що такі обговорення є справді важливими та необхідними.

kruglyystil1  Після цього учасники могли прослухати доповідь Оксани Струтинської, заступника декана з наукової та міжнародної діяльності факультету інформатики, про європейський досвід управління якістю в закладах вищої освіти.

kruglyystil3  Далі Оксана Требенко, заступник декана з наукової та науково-методичної роботи фізико-математичного факультету, розповіла про акредитацію освітніх програм в Чехії.

kruglyystil4  Марія Коновалова, доцент кафедри соціальної політики резюмувала результати стажування, розглянувши поширені проблеми забезпечення якості навчальних програм на прикладі досвіду університету Палацького.

kruglyystil5   Заслухавши доповіді та обговоривши окремі найбільш дискусійні питання, учасники круглого столу розглянули рекомендації з можливим подальшим впровадженням їх у діяльність НПУ імені М.П.Драгоманова.

kruglyystil6

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter