Головна / НОВИНИ / Події / 120 драгомановців пройшли курс у проєкті "Єдині"!

120 драгомановців пройшли курс у проєкті "Єдині"!

  Поспішаємо поділитися успіхами участі студентів НПУ імені М.П. Драгоманова у русі «Єдині» – проєкті психологічної та освітньої підтримки в переході на українську мову! До проєкту цього місяця долучилося 120 студентів нашого університету! Молодь активно спілкується в чатах, виконує завдання і відвідує розмовні клуби модераторки Сніжани Гуцал. Разом із Сніжаною наші студенти обговорили такі цікаві теми:  англізми + наголоси + українська лайка; правопис + фемінативи; стереопити про укрліт; діалект + суржик + український дубляж. Наші студенти пройшли фінальне тестування і очікують на свої сертифікати.

  Нагадаємо, що Рух «Єдині» – проєкт психологічної та освітньої підтримки в переході на українську мову. Це курс тривалістю 28 днів з онлайн-завданнями і розмовними клубами та спільнота для обговорення українцями історії, культури та мовної стійкості.

 За пів року роботи проєкт «Єдині» має переможну статистику: 40 000 учасників вже зробили українську мовою свого спілкування. Разом з «Єдині» 25  міст та територіальних громад, серед яких Київ, Вінниця, Чернівці, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Рівне, Чернівці, Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Кременчук, Могилів-Подільський, Чернігів, Умань та Запоріжжя. Над проєктом працюють 350 волонтерів та 100 викладачів. 90 розмовних клубів охопили вже 1500 людей. Рух «Єдині» розростається щодня. 

  Мета проєкту «Єдині» — допомогти 1 мільйону людей перейти на українську до кінця 2024 року! Дуже тішимося, що завдяки нашій небайдужій молоді ціль буде досягнута набагато швидше. Нагадуємо, що реєстрація на сьомий курс переходу на українську мову «Єдині» відкрита! Якщо ви у пошуках підтримки та дружньої атмосфери у процесі переходу на українську мову, тоді долучайтеся! Старт нового курсу 7 листопада!

  Приєднатися може кожен з будь-якої точки світу. Участь абсолютно безкоштовна!

  Заповнюйте форму реєстрації на сайті https://yedyni.org/ та очікуйте на повідомлення від наших модераторів. Говорімо українською і будьмо у всьому єдині!

 

Відгуки драгомановців-учасників проєкту

Поліна Скоморох, ФСІО: Проект був дуже цікавим! Дякую вам за таку можливість. Стала більше спілкуватися рідною мовою та робити менше помилок. Усе було дуже круто!

Катерина Буц: Завдяки курсу дізналася багато нової інформації та покращила знання з української мови. Дякую вам за те, що ви робите! Це дуже круто!

Анна Федоренко: Дякую за чудовий курс! Дізналась багато нового.

Антоніна: Дякую за курс, було багато цікавих завдань, навіть не думала, що за 28 днів можна з суржику перейти на чисто українську, але, як виявилося, з цим курсом все можливо. Я дякую за таку теплу атмосферу, яка була в проєкті!

Факультет української філології та

літературної творчості імені Андрія Малишка

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter