2 квітня 2015р.

На базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів відбувся семінар для координаторів 30 опорних (пілотних) загальноосвітніх навчальних закладів Одеської області, учасників Міжнародного проекту «INOVEST», які працюють  в умовах інклюзії. Основними завданнями семінару було  забезпечення науково-методичного супроводу впровадження інклюзивної освіти  в закладах освіти області.

Під час роботи семінару були розглянуті питання щодо:

- методології  проекту INOVEST у вітчизняному освітньому просторі;

- особливостей роботи з тестовими технологіями в рамках проекту;

- сучасних вимог до публікацій матеріалів проекту у міжнародних виданнях та надання методичних рекомендацій щодо публічних виступів.

В семінарі взяла участь доктор соціологічних наук, професор Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Олена Дікова-Фаворська, яка ознайомила учасників проекту з інноваційними методиками супроводу інклюзивної освіти та презентувала посібник «Педагогічні інновації в інклюзивній освіті для вищих навчальних закладів». Спілкування  учасників семінару з членом проектної групи тривало в onlain-режимі через скайп-зв'язок.

Заступник директора ООІУВ Л.К. Задорожна акцентувала увагу на методології подальшого запровадження проекту «Педагогічні інновації в інклюзивній освіті».

Учасники проектної групи завідуючий кафедрою менеджменту і розвитку освіти В.С. Шупарський та методист з дистанційної освіти О.А. Шеффер ознайомили з інформаційно-комп’ютерними технологіями, які дають змогу покращити і полегшити процес навчання для дітей з особливими потребами. Учасники семінару на практиці переконались у високотехнічних можливостях технологічних лабораторій, які обладнані в ООІУВ в рамках проекту INOVEST. Особливу увагу звернено на програмно-методичне забезпечення інклюзивної освіти та організацію роботи з батьками дітей з особливими потребами.

З деякими особливостями навчально-виховного процесу дітей з особливими освітніми проблемами, методами роботи з батьками дітей з особливими потребами, програмно-методичним забезпеченням інклюзивної освіти учасників семінару ознайомили:

А.П. Шеффер, завідувач науково-методичної лабораторії соціального захисту дітей та корекційної освіти;

Т.І. Тулба, старший викладач кафедри менеджменту і розвитку освіти;

Ж.І. Романчак, методист науково-методичної лабораторії соціального захисту дітей та корекційної освіти.

Даний семінар – це ще один крок до реалізації прав дітей із особливими освітніми потребами, їх соціалізації та інтеграції у суспільство.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter