27 березня 2015 року

З метою інформатизації міжнародного проекту TEMPUS N530417-Tempus-1-2-12-1DE (INOVEST) «Східне партнерство в педагогічних інноваціях в інклюзивній освіті»27 березня 2015 року в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова відбулась науково-практична конференція «Педагогічні інновації в інклюзивній освіті».

Під час пленарного засідання командою проекту були розглянуті питання інклюзивного навчання як фактору сталого розвитку системи освіти (проф. Ісієнко В.М.); особливості контролю, моніторингу на оцінки (евалюації) навчального процесу в умовах інклюзії (Здрагат С.Г.). Координатор проекту INOVESTв НПУ і мені М.П.Драгоманова проф. Дікова-Фаворська О.М. представила авторську модель інклюзивної освіти, яка дозволяє розширити ресурсні можливості для інтеграції.

В науковій дискусії проф. Євтух В.Б.наголосив на розумінні моделі контекстного навчання, що, безумовно, відповідає вимогам сучасної освіти. Можливості посилення інклюзивної освіти інформаційним забезпеченням були розкриті в доповіді проф. Яшанова С.М.

Логічним продовженням теоретичної частини конференції було відкриття спеціалізованих лабораторії, які НПУ імені М.П. Драгоманова отримав в рамках реалізації проекту INOVEST за кошти Європейського Союзу.

Чернецький І.С., канд. пед. наук, провів майстер клас з демонстрацією можливостей нового обладнання, яке дозволяє психолого-біологічній лабораторії (на базі Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації) не тільки проводити лабораторні занятті та наукові досліди, але й визначати стан здоров’я студентів. В другій лабораторії – фізико-математичній ( на базі Інституту інформатики та фізико-математичного інституту) були проведені лабораторні заняття з фізики для студентів, аспірантів та науковців.

В роботі конференції взяли участь проректор з наукової роботи доктор фізико-математичних наук, проф. Торбін І.М., директор Національного Темпус/ Еразмус+ Офісу в Україні Шитікова С.П, проректор з міжнародної діяльності канд. іст. наук Лавриненко В.Г, аспіранти, студенти НПУ імені М.П.Драгоманова.

 

 DSC0058

 DSC0065

 DSC0068

 DSC0069

 DSC0070

 DSC0073

 DSC0090

 DSC0100

 DSC0104

 DSC0113

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter