Home / Прес-релізи / Форум ректорів педагогічних університетів Європи

Форум ректорів педагогічних університетів Європи

alt

15-17 вересня 2011 р. у Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова відбудеться Перший в історії форум ректорів педагогічних університетів Європи «Проблема підготовки нового вчителя для об’єднаної Європи ХХІ століття».

Програмою Форуму передбачено проведення:

  • ІІІ Міжнародних Драгоманівських читань

Час проведення:15 вересня 2011 р. о 10:00 год.

Місце проведення: (Зал Вченої Ради університету, вул. Пирогова, 9);

урочистого засідання громадськості, присвяченого 170-річчю з дня народження Михайла Драгоманова, де з доповіддю виступить Голова Верховної Ради, доктор історичних наук, академік НАН України Володимир Литвин.

Час проведення:15 вересня 2011 р. о 13:00 год.

Місце проведення: (зал Національної опери України імені Т. Шевченка);

наради ректорів педагогічних університетів Європи за темою «Підготовка нового вчителя для об’єднаної Європи ХХІ століття», де буде створений Консорціум європейських університетів та засновано науково-педагогічний журнал «Європейські педагогічні студії»

Час проведення:16 вересня 2011 р. о 10:00 год.

Місце проведення: (Зал Вченої Ради університету, вул. Пирогова, 9).

Учасникам буде презентовано книгу Віктора Андрущенка «Світанок Європи. Проблема формування нового вчителя для об’єднаної Європи ХХІ століття».

Об’єднавчі процеси, що відбуваються на теренах Європи, потребують нового, підготовленого суб’єкта – людини, здатної до сприйняття інших культур і співпраці. Це завдання покладається на плечі вчителя, який має підготувати майбутню людину на новій ціннісній платформі толерантності, солідарності, екологічних та мистецьких засад, демократії і права. Саме вчитель є тією духовною основою, на якій повинен здійснюватись педагогічний процес у всіх країнах Європейського простору. Учасники Форуму створюють Асоціацію (Консорціум) ректорів педагогічних університетів, готують відозву до керівників Урядів з підтримки вчителя, засновують науково-педагогічний часопис «Європейські педагогічні студії».

Взяти участь у Форумі погодились 20 ректорів європейських навчальних закладів з 11 країн світу (Німеччина, Польща, Естонія, Чехія, Болгарія, Словаччина й ін.) та більше 50 очільників вітчизняних вишів, народні депутати України, державні діячі, представники громадськості Києва, науковці.

Гості зможуть насолодитися чудовою концертною програмою за участі художніх колективів, вокальних і танцювальних ансамблів НПУ імені М. П. Драгоманова під керівництвом заслужених артистів України, викладачів університету Анатолія Авдієвського, Мирослава Вантуха, Анатолія Паламаренка.

Керівник прес-служби НПУ Людмила КУХ

Контакти: 235-20-98

096-95-08-418

Found a typo? Please select it and press Ctrl + Enter.