Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Відзначаємо 207-му річницю з Дня народження Генія української нації Тараса Шевченка

Відзначаємо 207-му річницю з Дня народження Генія української нації Тараса Шевченка

   Сьогодні, 9 березня 2021 року, відзначаємо 207-му річницю з Дня народження відомого українського письменника, художника, людини, що вже давно стала епохою, символом українського духу, незламності й боротьби, слова якого є настільки живими й актуальними, що й досі промовляють крізь століття, –Тараса Григоровича Шевченка.  Шануємо і пам’ятаємо цю справді Величну Особистість в нашій українській історії.

     Керівництво університету, зокрема ректор Віктор Андрущенко, проректори Роман Вернидуб, Григорій Торбін, Володимир Лавриненко, Ігор Вєтров, Микола Корець, Ігор Гамула та голова профспілкової організації співробітників університету Іван Горбачук, від імені всього Драгоманівського колективу вшанували пам'ять Великого Кобзаря  покладанням квітів до його пам’ятника  у парку імені Тараса Шевченка.

shevch 1

          shevch 2    shevch 3

   shevch 4

shevch 5

    Студенти-першокурсники факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка у процесі освоєння курсу "Культура і техніка мовлення" (викладач – професор кафедри української літератури Савченко Ірина Віталіївна) підготували відеоролики з декламацією улюбленої поезії Кобзаря. Як розпізнали і відчули його поезію, емоції, біль і надії наші студенти можна переглянути за покликаннями:

106 фуа  переглянути >>>

shev video

107 уред переглянути >>>

shev video 1

    Члени гуртка методики навчання української мови "ЛОГОС", науковим керівником якого є доцент кафедри української мови та методики навчання факультету педагогіки та психології  Чабайовська Марія Іванівна, запрошують послухати поезії Великого Кобзаря для дітей молодшого шкільного віку у їх виконанні.

переглянути >>>

shev video 3

     А факультет педагогіки і психології оголошує онлайн-марафон «Він на сторожі коло нас поставив Слово» і запрошуємо до участі всіх охочих! Умови участі дуже прості: достатньо опублікувати відео або створити міні-відеопрезентацію (із виконанням твору Тараса Шевченка) на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, вказавши хештег #СилаТарасовогоСлова. Акція триватиме до понеділка 15 березня 2021 року.

shevch 6

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter