Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта і наука: проблеми, перспективи, інновації»

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна освіта і наука: проблеми, перспективи, інновації»

     27-29 січня 2021 року на базі університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «СУЧАСНА ОСВІТА І НАУКА: ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ, ІННОВАЦІЇ». Захід урочисто відкрив проректор з наукової роботи НПУ імені М. П. Драгоманова доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Мирославович ТОРБІН.

     Іноземними учасниками конференції стали представники Куби, Мексики, Франції, Білорусі, Китаю та усі без винятку регіони України. Надзвичайно цінним є той факт, що чисельність небайдужих представників нашого заходу об’єднала близько двохсот колег із різних інституцій. Науковою традицією стало проведення щоквартальних науково-практичних конференцій за міжнародною участю з метою обговорення нагальних проблем та вироблення конкретних рекомендацій щодо їх розв’язання.

conferenc new education 2 conferenc new education 1 conferenc new education 3
conferenc new education 4 conferenc new education 5 conferenc new education 6
conferenc new education 7 conferenc new education 8 conferenc new education 9

     Захід передбачав роботу пленарного засідання конференції (27 січня) та двох круглих столів з міжнародною участю: 1. «Інноваційний характер інституційно-аудитних практик у дошкільній освіті» у співпраці з Управлінням державної служби якості освіти у Київській області (28 січня); 2. «Актуальні проблеми навчання фізики у школі та ЗВО» (29 січня).

     У межах наукових заходів діяли секційні засідання за тематичними напрямами:

  1. Історико-педагогічна репродукція освітньої реальності.
  2. Зарубіжний та вітчизняний досвід навчання дітей шкільного віку.
  3. Формування та розвиток особистості в умовах адаптивного навчання.
  4. Психолого-педагогічний супровід професійної підготовки фахівців.
  5. Сучасна наука та інновації: шлях від теорії до практики.

     Учасники конференції не лише проаналізували сучасні тенденції розвитку освіти та науки, але й у форматі круглого столу обговорили дискусійні моменти, протиріччя та перспективи розвитку інституційного аудиту як ефективного механізму реформування системи загальної середньої освіти. На порядку денному кожної без винятку держави є підвищення якості та рівня життя громадян, подальше зростання добробуту, забезпечення миру і злагоди. У пошуку відповідей на сьогоденні загрози і виклики надзвичайно цінним став досвід колег із інших міст і країн. Конференція дозволила здійснити обмін думками та знаннями із багатьох актуальних питань і проблем на рівні тих галузей, які є визначальними у контексті забезпечення національної безпеки.

     Інноваційний акцент у розглянутій тематиці круглого столу «Інноваційний характер інституційно-аудитних практик у дошкільній освіті» був зроблений не випадково, оскільки рухаючись траєкторією освітнього реформування у проекті нового закону України «Про дошкільну освіту» зазначається, що інституційний аудит логічно торкнеться й системи дошкільної освіти, а тому найближчі перспективи повинні обговорюватися освіченою спільнотою і аналізуватися вже сьогодні.

     За результатами конференції підготовлені іменні сертифікати, програма та збірник тез доповідей учасників.

conferenc new education 11 conferenc new education 12 conferenc new education 13

 

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter