Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Вітаємо у Драгоманівській родині, студенти-першокурсники!

Вітаємо у Драгоманівській родині, студенти-першокурсники!

     3 вересня 2019 року у Міжнародному центрі культури і мистецтв Профспілок України відбулися урочистості з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова у студенти.Ведучими свята стали народні артисти України, професори НПУ імені М.П.Драгоманова Тамара Стратієнко та Андрій Демиденко.

 Ведучими свята стали народні артисти України, професори НПУ імені М.П.Драгоманова Тамара Стратієнко та Андрій Демиденко.

posvata 1

posvata 2

    Серед запрошених гостей – президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, поет, перекладач, голова Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Павло Михайлович Мовчан, директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Валерій Биков, академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих Нелля Ничкало, український підприємець, заступник голови Наглядової ради університету Олексій Івченко, представники громадських організацій та державних інституцій.

posvata 3

     З вітальним словом до студентів-першокурсників звернувся ректор університету, член-кореспондент НАН України, академік АПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, кавалер державних нагород та урядових відзнак Віктор Андрущенко, який зазначив: «Випускника-драгоманівця можна зустріти скрізь – у школі і в університеті, у складі керівництва Адміністрації Президента України і серед депутатів Верховної Ради, в Уряді і в численних органах місцевого самоуправління, на телебаченні і радіо. І де б вони не працювали, скрізь і всюди вони утверджують дух високої української державності, дух творчості і свободи, дух величі людини і гуманістичних цінностей. Такими станете і ви, бо обрали саме той університет, який торує дорогу до успіху, добробуту і щастя, зрощує добре, вічне, справедливе. Вам належить майбутнє. Тож дерзайте, навчайтесь, зростайте, а університет вам допоможе».

posvata 4

    Ключ від Країни Знань та Студентський квиток студентам-першокурсникам вручив президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень. Після чого за традицією університету першокурсники виголосили Клятву студента-драгоманівця.

posvata zast

     Найфеєричнішою частиною дійства, без сумніву, стала концертна програма. Своїм виконанням українських та італійських композицій зачаровували народний артист України, професор Олександр Гурець, народна артистка України, професор Ольга Чубарєва, народний артист України, професор Андрій Демиденко та студент факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Даниїл Клягін. Аудиторію приємно вразив виступ студента Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва, лауреата міжнародних конкурсів і фестивалів Данила Лисенка, який продемонстрував неймовірну вправність у цирковому номері з кільцями.  Проте найбільш неочікуваним став виступ військового духового оркестру адміністрації державної спеціальної служби транспорту (диригент – Микола Смаль): синхронні рухи під час гри на інструментах, філігранна майстерність виконання та неймовірна інтерпретація усім знайомих класичних та сучасних мелодій змушували глядачів завмерти, споглядаючи дійство на сцені.

posvata 5

posvata 6

posvata 7

posvata 8

posvata 9

   І вже напевно у залі не знайшлось би жодного, хто залишився байдужим після хореографічної композиції «Запорожці» та гопака у виконанні Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки (художній керівник та головний диригент - народний артист України,  професор Зеновій Корінець).

posvata 10

posvata 11

posvata 12

    Щиро вдячні кожному, хто долучився до нашого свята і подарував вихор приємних емоцій нашим першокурсникам, батькам та гостям, які до нас завітали.

     Дорогі першокурсники! Успішного вам навчання, щасливої, пізнавальної, цікавої т а веселої дороги до Країни Знань!

posvata 13

posvata 14

posvata 15

posvata 16

posvata 17

 

Прес-служба університету

Фото Юлії Герасимчук та Віктора Сачка

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter