Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Робочий візит до Закарпаття

Робочий візит до Закарпаття

      15 листопада 2019 року Національний природний парк «Синевир» відвідала делегація Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова на чолі з його ректором, доктором філософських наук, професором Віктором Андрущенком. У складі делегації – проректор з наукової роботи професор Григорій Торбін, начальник навчально-методичного центру професор Тарас Олефіренко, декан інженерно-педагогічного факультету професор Дмитро Кільдеров та помічник ректора Євген Біденко.

     Віктор Андрущенко спільно з колегами ознайомилися з роботою науково-навчального центру «Синевир», що успішно функціонує на околиці Колочави. Як розповів директор цього закладу Анаталій Дербак, тут щорічно проходять практику сотні студентів Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Цього дня відбулася і робоча зустріч з директором НПП «Синевир» Миколою Дербаком стосоно питань подальшої співпраці сторін.

molod 1

     Делегація з Києва разом з директором НПП «Синевир» Миколою Дербаком, головою Синевирської сільської ради Миколою Куруцом та директором науково-навчального центру «Синевир» Анатолієм Дербаком завітали до Синевирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де мали зустріч з директором навчального закладу Михайлом Дем’яном. За словами останнього, у школі навчається понад шістсот учнів, і вона є однією з найбільш чисельних серед сільських шкіл  Закарпатської області. Тут відбулася зустріч гостей зі старшокласниками.  Віктор Андрущенко розповів молоді про НПУ імені М. П. Драгоманова – ЗВО, який входить у десятку кращих університетів країни.  

     «У нас є потужні наукові школи. Коли студент працює з "метром", то й сам стає поважною людиною. Цьому також сприяє читання. Я хотів би, щоб сучасна молодь більше читала», – зазначив ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

    Він запросив старшокласників завітати на День відкритих дверей, який відбудеться в університеті 7 грудня. Під час цього заходу можна буде відчути як пульсує життя закладу, побачити його потужну базу, поспілкуватися з викладачами. На завершення Віктор Андрущенко подарував Синевирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів комп’ютер та кілька м’ячів. Михайло Дем’ян подякував за презент і вручив гостю символічний подарунок – рушник, вишитий учнями школи.

         Ще одна зустріч відбулася у Колочавському ДНЗ №1, де гостей вітала завідувачка закладу Марія Барна і директор Колочавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Михайло Кий. Вони розповіли про особливості роботи з підлітками та поділилися планами на перспективу.

       Віктор Андрущенко висловив сподівання, що й серед колочавських абітурієнтів буде чимало таких, які виберуть для вступу Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова. Колочавський ДНЗ №1 також отримав подарунок від столичних гостей. 

molod zast

 

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter