Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / «Прилетіла ластівочка» в НПУ імені М.П.Драгоманова

«Прилетіла ластівочка» в НПУ імені М.П.Драгоманова

rozdobudko1  Мабуть, багато кому знайоме те відчуття, коли дуже кимось чи чимось захоплюєшся, наприклад, творчістю  якогось письменника. Читаєш усі його твори і з нетерпінням очікуєш чогось новенького, свіженького і не менш захоплюючого, а потім раптом маєш нагоду зустрітися з цією людиною в живу, послухати, поставити запитання, що давно в тобі визрівало. Відчуття ейфорії в цю мить складно передати словами. Але таку можливість мали прихильники творчості сучасної української письменниці Ірен Роздобудько, оскільки 15 листопада 2018 року вона завітала на зустріч зі студентською молоддю на факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П.Драгоманова.

rozdobudko2     Переповнена аудиторія завмерла в очікуванні – і ось вона тут, розповідає про нову книгу «Прилетіла ластівочка». Завжди цікаво почути про новий твір з перших уст. Студенти-філологи захоплено слухали про головного героя Щедрика, про героя-апостола, який зрадив свого кумира та свої мрії, живучи під чужим іменем в Америці. За словами авторки, книжка про нас і про те, як нам зараз потрібно жити.

rozdobudko3    Описана історія – не нова. Пані Ірен і раніше знала про «Щедрика» та його інтерпретацію «Caroll of the Bells», проте це знання було на рівні пересічної людини. А потім, на прохання американського продюсера, з’явився сценарій для фільму, з якого згодом постав новий літературний шедевр.

rozdobudko4     Під час зустрічі письменниця розповідала цікаві історії, які лягли в основу її творів, ділилася планами, говорила про музику, мистецтво та натхнення. Студенти ставили свої запитання, на які гостя з радістю щиро відповідала.

rozdobudko5    Ірен Роздобудько дала всім цінну настанову: треба жити зараз, відчувати ритм життя, читати книги і знаходити в них «своє», слухати хорошу музику та не шукати відмовок, що немає часу чи натхнення, адже розпочинати щось робити потрібно саме зараз.

rozdobudko6     Наостанок відбулась автограф-сесія, і поціновувачі її творів отримали як бонус ще й особистий підпис авторки.

rozdobudko7Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter