Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Павло Кривонос та Павло Мовчан отримали почесні звання професора й доктора НПУ імені М.П.Драгоманова

Павло Кривонос та Павло Мовчан отримали почесні звання професора й доктора НПУ імені М.П.Драгоманова

vr1     25 жовтня 2018 року ввійде в історію педагогічного університету як день приєднання до Драгомановської родини нових її членів. НПУ імені М.П.Драгоманова здобув нового почесного професора Павла Олександровича Кривоноса, генерального директора Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв, та почесного доктора Павла Михайловича Мовчана, українського громадського діяча, журналіста, поета, заслуженого діяча мистецтв України, голову Всеукраїнського товариства «Просвіта», шеф-редактора газети «Слово Просвіти», лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка. На засіданні Вченої ради університету її голова, ректор В.Андрущенко, вручив відповідні дипломи.

pochesni 1    Почесні звання, як зазначив проректор з наукової роботи Григорій Торбін, було присуджено за вагомий внесок у становлення та зміцнення української державності, розвиток національної культури, виховання молодого покоління патріотів України, плідну роботу очолюваних ними організацій, сприяння зміцненню міжнародних зв’язків НПУ імені М.П.Драгоманова та активну громадську діяльність.

pochesni 2 1     Павло Кривонос у своєму вітальному слові подякував за багаторічну співпрацю у підготовці наукового щорічника «Україна дипломатична», на сторінках якого щороку висвітлюється діяльність університету та наукових здобутків його представників. Крім цього, почесний професор повідомив про нові майданчики для взаємодії, зокрема запросив до подальшої співпраці з Медіацентром, в якому проходять презентації, брифінги, зустрічі з представниками дипломатичної сфери та студентами з різних куточків світу. П.Кривоніс зазначив, що генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв має багато спільних напрямків роботи з НПУ імені М.П.Драгоманова, а також спільну мету – позитивний розвиток України. Павло Олександрович наголосив, що в нашому університеті виховують не тільки наше майбутнє, а й наше сьогодення, отже, педагогічна слава Михайла Драгоманова щодень множиться.

pochesni 3

      Новоспечений почесний доктор Павло Мовчан висловив вдячність та радість із того приводу, що він тепер разом з усіма драгомановцями буде боронити головні й найважливіші для українського народу цінності. Зокрема, він відзначив важливість мови для єдності нації, розповів про космічність походження української мови, її колосальність у тисячолітній розробці, а також наголосив на тому, що ми повинні плекати й берегти нашу мову як найважливішу цінність, відстоювати її, як відстоює Україна територіальну цілісність, культуру, історичну пам’ять.

pochesni 4

Отже, Слово, стверджує Павло Михайлович, за нами, за вчителями. Адже немає нічого важливішого, складнішого, святішого за вчителя та учня.

pochesni 7      З урочистим словом до почесного доктора звернувся декан факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Анатолій Висоцький, який запросив Павла Мовчана на зустріч зі студентами, зауваживши, що всім буде цікаво послухати поезію у виконанні самого автора, а також його думки й міркування щодо мови, єднання нації й ін.

pochesni 6

      Ректор НПУ імені М.П.Драгоманова професор Віктор Андрущенко наголосив, що новоспечені почесні професори – різні за спеціальністю і родом діяльності люди, але їх об’єднав один університет, одна спільна справа, над якою ми всі спільно й невтомно працюватимемо, – розвиток університету, підтримка студентів й процвітання держави.

pochesni 2

pochesni 8

pochesni 9

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter