Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Незабаром в НПУ Всеукраїнський фестиваль гри, навчання та натхнення Play Fest (фонд The LEGO Foundation)

Незабаром в НПУ Всеукраїнський фестиваль гри, навчання та натхнення Play Fest (фонд The LEGO Foundation)

    Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова – лідер педагогічної освіти України. Візія нашого університету – академічне лідерство, якість і конкурентоспроможність освітніх та наукових послуг, відкритість, інноваційність, європеїзація.

   Реформування загальної середньої освіти в Україні відповідно до Концепції Нової української школи вимагає суттєвого оновлення змісту професійної підготовки майбутніх педагогів нової формації, у яких гармонійно розвинена інтелектуальна і почуттєва сфери та які вільно почували б себе патріотами своєї країни і громадянами світу. Сучасні фахівці мають оволодіти новими методиками і технологіями навчання за принципами педагогіки партнерства та дитиноцентризму.

     Стратегічними завданнями, які необхідно виконати викладачам факультету педагогіки і психології, є забезпечення особистісного зростання кожного студента з урахуванням потреб,  здібностей,  індивідуального маршруту  професійного шляху; розширення індивідуального простору самовдосконалення; розробка інноваційного навчально-методичного забезпечення підготовки фахівців у галузі  початкової та дошкільної  освіти.

   Саме тому з ініціативи декана факультету педагогіки і психології Тараса Олефіренка та за підтримки ректора Віктора Андрущенка, керівника освітніх проєктів The LEGO Foundation в Україні Оксани Роми, а також директора Департаменту Спільнот навчання через гру the LEGO Foundation Каспера Оттосона Канструпа студенти факультету педагогіки і психології спеціальностей «Дошкільна освіта» й «Початкова освіта» готуються до щорічного Всеукраїнського фестивалю гри, навчання та натхнення Play Fest (фонд The LEGO Foundation). Майбутні педагоги й вихователі із задоволенням і захопленням включилися в підготовку до фестивалю, що ґрунтується на концепції взаємодії інформаційних, цифрових і комунікаційних технологій, допомагає розвинути творчий потенціал особистості, сприяє її професійному розвитку та саморозкриттю.

lego 2

   З 10 лютого 2020 року спільно з Дитячою інженерною академією НПУ імені М.П. Драгоманова (директор – Дмитро Боровик) розпочнеться навчання студентів-«дошкільників» і «початківців» університету сучасній методиці навчання засобами конструктора LEGO. Його використання дозволяє вчитися граючи і навчатися в грі, що найкраще відповідає психологічним особливостям розвитку дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Під час занять з конструктором у дітей підвищується комунікативна активність, формуються вміння працювати в парах і в групі, активізується розвиток творчих здібностей, підвищується мотивація до навчання.

Факультет педагогіки і психології

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter