Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Зустріч студентів-драгомановців з українським дипломатом

Зустріч студентів-драгомановців з українським дипломатом

posol1  Дбаючи про те, щоб наші студенти стали справжніми професіоналами своєї справи, Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова створює всі необхідні умови для їхнього професійного становлення. От і першокурсники-міжнародники факультету психології вже починають переймати досвід своїх шанованих майбутніх колег.

     

     17 жовтня 2018 року відбулося відкрите заняття з Ігорем Жовквою, українським дипломатом, Надзвичайним і Поважним Послом, керівником Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України.

posol2     Зустріч, яку організувала кафедра політичної-психології та соціально-правових технологій, відбувалася у форматі жвавої розмови: студенти демонстрували свою обізнаність у темі міжнародних відносин, одночасно дізнаючись про ще невідомі для них речі. Зокрема, обговорювали поняття міжнародної системи та її суб’єктів, визначали класичні ознаки держави, класифікували держави за типами та з’ясовували місце України в такій ієрархії.

posol3    Найбільшу ж активність студенти проявили під час навчальної гри з моделюванням ситуації дипломатичних стосунків між кількома країнами. Посол визначив кожному з учасників певну роль: Міністра освіти і науки, Міністра закордонних справ, Генерального секретаря Ради Європи, експертів Ради Європи та ін. У ході такої гри І.Жовква визначав те, наскільки юні міжнародники розуміються в нюансах міждержавних відносин, давав цінні поради та коригував дії гравців.

posol4aa     Під кінець заняття Поважний Посол наголосив на необхідності забезпечення позитивного міжнародного іміджу України та дав студентам домашнє завдання, пообіцявши обов’язково завітати до них з візитом ще раз.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter