Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Mіжнародний семінар «Жива релігійна спадщина всесвітнього значення: спільне управління та стале використання»

Mіжнародний семінар «Жива релігійна спадщина всесвітнього значення: спільне управління та стале використання»

seminarrel   31 жовтня 2018 року о 9:00 у медіа-центрі ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» (адреса: м. Київ, вул. Пирогова, 6-А) відбудеться урочисте відкриття міжнародного семінару/мережевої зустрічі керівників об’єктів всесвітньої спадщини на тему «Жива релігійна спадщина всесвітнього значення: спільне управління та стале використання».

     Організатором міжнародного семінару виступає Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник за підтримки Міністерства культури України, Центру всесвітньої спадщини в рамках Ініціативи ЮНЕСКО щодо спадщини релігійного призначення та відповідно до Рішення Комітету всесвітньої спадщини 42COM 5A (Манама, 2018 р.).

    Програма семінару розрахована на два дні (31 жовтня – 1 листопада 2018 року) та включатиме в себе експертно-консультативну зустріч та першу мережеву зустріч керівників об’єктів всесвітньої спадщини релігійного призначення.

     Основними завданнями є посилення уваги й інформованості релігійних громад щодо процесу охорони, управління та сталого використання об’єктів всесвітньої культурної та природної спадщини; обговорення особливостей захисту культурних об’єктів релігійного призначення в умовах нових глобальних викликів та загроз; обмін думками щодо перспектив налагодження конструктивних зв’язків між органами управління об’єктами всесвітньої спадщини місцевого, регіонального та національного рівня та релігійними громадами, що беруть участь в управлінні, використанні та збереженні пам’яток.

    Міжнародний семінар відкриє вітальним словом Міністр культури України Євген Нищук. Директор Центру всесвітньої спадщини Мехтільд Рьосслер привітає учасників відео-зверненням. Також серед запрошених поважних гостей: заступник Міністра культури України Тамара Мазур, заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна, представники Київської міської адміністрації та ін.

     У пленарних засіданнях Семінару візьмуть участь керівники об’єктів всесвітньої спадщини, представники державних і місцевих органів влади та представники релігійних громад з 16 країн світу трьох із п’яти регіонів ЮНЕСКО (Африка, Арабські держави, Європа і Північна Америка), а також експерти-члени Робочої групи Центру всесвітньої спадщини та дорадчих органів (ІКОМОС, ІККРОМ, МСОП) з питань спадщини релігійного призначення.

       Вхід для представників ЗМІ — за акредитаційними посвідченнями.

       Телефон для акредитації: 406-64-15, 406-63-10.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter