Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Лютневе засідання ректорату

Лютневе засідання ректорату

    10 лютого 2020 року в НПУ імені М.П. Драгоманова відбулося засідання ректорату, на якому проректор з навчально-методичної роботи професор Роман Вернидуб інформував очільників факультетів та інших структурних підрозділів про початок другого семестру 2019-2020 н.р. (завантажити презентацію), а начальник Центру по роботі з персоналом професор Тетяна Жижко доповідала про кадрове забезпечення навчально-виховного процесу в університеті.

     Про систему профорієнтаційної роботи на історичному факультеті розповіли декан історичного факультету доцент Тетяна Мелещенко та голова робочої групи професор Василь Федоришин. Тетяна Володимирівна зазначила, що одним із пріоритетних напрямів роботи НПУ імені М.П. Драгоманова є профорієнтаційна діяльність. У цьому напрямку працює й історичний факультет, адже залучення учнівської молоді до вступу на спеціальності факультету та формування контингенту студентів є ключовим завданням. Під час здійснення цієї роботи факультет співпрацює з багатьма навчальними закладами середньої та професійно-технічної освіти, регіональними відділами освіти, академічними науковими установами та ін. Ця робота має систематичний характер. Особлива увага приділяється залученню студентів до популяризації освітнього потенціалу історичного факультету, що мотивує майбутніх абітурієнтів.

rectorat 2

   rectorat 3

rectorat 4 rectorat 6

     Активно профорієнтаційна робота ведеться через сучасні канали мас-медіа та соціальні мережі, що є дієвим ресурсом для сучасної молоді, яка обирає майбутній фах. На факультеті напрацювали цілу систему заходів щодо профорієнтаційної та агітаційної роботи на найближчі три роки, серед яких, крім проведення традиційного Дня відкритих дверей, презентація спеціальностей факультету під час проведення навчальних, виробничих, науково-дослідних, організаційно-виховної та археологічної практик; проведення тестування учнів 9-11 класів на виявлення здібностей до історичного та педагогічного фаху; супровід закладів загальної середньої освіти м. Києва та Київської області у формі наукового консультування; підвищення педагогічної майстерності, залучення до наукових заходів факультету; проведення інтелектуальних ігор «10 днів до виборів», «Що?Де?Коли?» та дебатів на історичну тематику для учнів 9-11 класів та ін.

rectorat 5

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter