Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Екватор культурологічної практики

Екватор культурологічної практики

praktyka1   Щороку для студентів ІІ курсу напряму «Філософія» і «Дизайн» організовується культурологічна практика, яка має на меті ознайомити студентів з діяльністю провідних культурно-мистецьких закладів столиці. Протягом місяця студенти відвідують найкращі музеї і виставки, читають культурологічні книжки і переглядають фахові кінострічки.

   Наразі студенти вже пройшли половину культурологічної практики і встигли за цей час стати активними учасниками екскурсій у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Музеї історії Києва, Музеї костюма і стилю «Victoria Museum», Міжнародному Центрі сучасного мистецтва «PinchukArtCentre». Також програма практики передбачає індивідуальне відвідування арт-подій, зокрема студенти відвідали творчу виставку Олександра Ройтбурда «Метафізика Міфу» у MANDARIN MAISON, виставку сценографії «Сам собі режисер» в Інституті проблем сучасного мистецтва НАМ України, виставку «Нічого» в арт-центрі «Я галерея».

praktyka2     Заходи викликають у студентів різні враження, адже практика організовується одночасно для різних спеціальностей. Тому щотижня відбувається семінар-обговорення з методистами кафедри культурології та філософської антропології факультету філософської освіти і науки, під час якого студенти обмінюються думками, пізнають особливості сучасних арт-процесів, поглиблюють знання з культури і мистецтва.

praktyka3     Попереду ще два насичених тижні культурологічної практики і екскурсії не менш знакових культурно-мистецьких закладів – Національного заповідника «Софія Київська», Національного музею історії України, Національного музею народного українського декоративного мистецтва, Музею історичних коштовностей, Музею Української революції 1917-1921 рр. та ін.

praktyka4

Факультет філософської освіти і науки

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter