Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / До 71-ї річниці Загальної декларації прав людини гурток НПУ імені М.П. Драгоманова "ASEZ-КУМ" провів ознайомлювальну кампанію в головному корпусі 10 грудня 2019 року

До 71-ї річниці Загальної декларації прав людини гурток НПУ імені М.П. Драгоманова "ASEZ-КУМ" провів ознайомлювальну кампанію в головному корпусі 10 грудня 2019 року

"ASEZ" – це міжнародна волонтерська організація студентів у всьому світі, заснована студентами-волонтерами, щоб допомогти світу, який страждає від великих і малих проблем, таких як, наприклад, глобальне потепління.

У зв'язку з відзначенням 71-ї річниці Загальної декларації прав людини, гурток Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова "ASEZ-КУМ" провів ознайомлювальну кампанію в головному корпусі 10 грудня 2019 року.

Після занять студенти-члени гуртка "ASEZ-КУМ" зібралися разом в корпусі університету, щоб встановити стенди і панелі, та ознайомили студентів, викладачів й усіх охочих з основними положеннями Загальної декларації прав людини. Вони детально пояснили основні аспекти прав людини, здійснення громадянських і політичних прав, економічні, соціальні та культурні права, а також обов'язки, які ми маємо виконувати, щоб користуватися усіма цими правами.

День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Одна із студенток університету імені М.П. Драгоманова поділилася своїми враженнями про сьогоднішній захід, зазначивши, що всі люди повинні знати свої права. Завдяки цьому заходу можна дізнатися багато цікавого і нового, тому вона згідна підтримати проведення такої діяльності і надалі, і буде рада й сама стати частиною такого проєкту наступного року.

Загальна декларація прав людини проголошує права особистості, цивільні та політичні права і свободи (рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші). У Декларації заявлено, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн.

Студенти-члени гуртка "ASEZ-КУМ" прагнуть і надалі активно проводити волонтерську діяльність в університеті та не обмежувати свою діяльність виключно проведенням даних кампаній. Студенти-волонтери планують проводити різноманітні заходи, такі як семінари, форуми та волонтерські послуги з метою реалізації Цілей сталого розвитку, встановлених ООН. Відвідав даний захід і проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів Вєтров Ігор Георгійович. Також цю кампанію проводили 9 грудня в гуманітарному корпусі університету.

asez kum 1

asez kum prev

asez kum 2

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter