Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Як студенти НПУ відзначали 205-ту річницю від народження Кобзаря

Як студенти НПУ відзначали 205-ту річницю від народження Кобзаря

     Шевченківські дні вже традиційно не оминули й нашого університету. Студенти різних факультетів взяли участь, організували та провели низку заходів, присвячених 205-й річниці від Дня народження Великого Кобзаря.

    Зокрема, оригінально відзначили цю дату на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка: кафедра української літератури організувала поетичний батл «Шевченко без кожуха», де всі охочі могли продекламувати поезію Тараса Григоровича, а також прочитати власні твори про Великого поета. Тим часом, студенти факультету провели свій #Шевchen_llange – конкурс відеодекламації віршів Кобзаря з публікацією в соцмережах.

taras205 1   На факультеті педагогіки та психології студенти спеціальності «Образотвоче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» вшанували пам'ять великого Кобзаря своєю творчістю: ілюстраціями до творів Тараса Григоровича та майстерними мовними коментарями під час їх презентації аудиторії.

taras205 3    Студенти факультету соціально-економічної освіти тут дещо розділилися. Частина відзначила ці дні більш традиційно, проте не менш цікаво: разом з друзями із факультету психології вони взяли участь у круглому столі, присвяченому 205 річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка, який проходив у Національному музеї історії України.

taras205 2     А ще одна частина студентів цього факультету разом із представниками факультету менеджменту освіти і науки вирішили познайомитися з іншим Шевченком, без вусів та шапки. Тому залюбки відвідали гала-концерт цьогорічного конкурсу Ше.Пісня, що відбувся в колонній залі КМДА та проходив під егідою Всеукраїнського фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest». Там студенти змогли сповна насолодитися піснями на слова Кобзаря в обробці сучасних музикантів, а також продекламувати вірші поета й навіть отримати за це подаруночки.

taras205 4     Любимо й шануємо творчість та постать Тараса Григоровича, а тому радо відзначаємо шевченківські дні, щороку вигадуючи для цього щось нове, сучасне та цікаве.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter