Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Тиждень хімії в НПУ імені М.П. Драгоманова

Тиждень хімії в НПУ імені М.П. Драгоманова

    У Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова успішно пройшов  «Тиждень хімії», який був присвячений 185-ій річниці від дня заснування нашого славетного університету, історія якого сягає витоків з Університету Святого Володимира, 185-ої річниці з дня народження Д.І. Менделєєва, 150-ої річниці відкриття Періодичного закону і Періодичної системи хімічних елементів (Генеральна асамблея ООН та ЮНЕСКО проголосили 2019 рік Міжнародним роком Періодичної системи хімічних елементів), 100 річниці заснування IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry), Дню науки та Дню хіміка.

 

     На відкритті тижня з вітальним словом виступив проректор з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Г.М. Торбін, який передав вітальні слова від ректора університету академіка В.П. Андрущенка та побажав змістовного і цікавого проведення заходу, а також наукових здобутків студентам.

himija 1

    Під час засідань виступили декан факультету природничо-географічної освіти та екології, професор Г.В. Турчинова, декан фізико-математичного факультету, професор М.В. Працьовитий, заступники декана факультету природничо-географічної освіти та екології, доцент В.Г. Щабельська та В.В. Головко, завідувач кафедри хімії, професор І.В. Калінін, завідувач кафедри іноземних мов, доцент О.О Яременко-Гасюк, професор кафедри математики і теорії та методики навчання математики О.В. Школьний, доценти кафедри хімії В.А. Богатиренко та О.М. Ковтун, доцент кафедри іноземних мов Л.В. Петько, студенти та магістри.

himija 2

himija 3

himija 4

himija 5

himija 6

himija 7

himija 8

himija 9

himija 11

himija 12

     Цікаві демонстраційні експерименти були проведені студентами у внутрішньому дворі центрального корпусу під час наукового заходу  «Цікава наука - Science is fun».

himija 13

     Захоплюючою була екскурсія до Музею коштовного і  декоративного каміння на тему «Хімічні елементи у складі мінералів і порід земної кори», яку провів доктор геологічних наук, професор, директор геологічного музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка В.А. Нестеровський разом з доцентом кафедри хімії В.А. Богатиренко.

himija 15

himija 16

    Пізнавальними були доповіді наших гостей – доктора біологічних наук, професора, завідувача лабораторії нанобіотехнологій Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України О.П. Демченка та кандидата хімічних наук, старшого наукового співробітника відділу хемосорбції та гібридних матеріалів Інституту хімії поверхні ім. О.О. Чуйка НАН України О.А. Дударко, яка, до речі, є випускницею нашої кафедри хімії.

himija 18

himija 17

    Показати свою кмітливість і ерудованість та ще й з почуттям гумору студенти мали можливість під час змагань «Хіміки жартують».

himija 19

himija 20

     Проведений «Тиждень хімії в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова» сприяв розширенню і закріпленню знань студентів та пройшов у невимушеній, дружній атмосфері й залишив незабутні враження.

     Щиро дякуємо керівництву університету, факультету та колегам інших установ у сприянні та проведенні цього заходу.

Кафедра хімії

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter