Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Національній заслуженій академічній капелі «Думка» 100 років!

Національній заслуженій академічній капелі «Думка» 100 років!

    Легендарний колектив уже протягом цілого століття звеличує українську культуру та мистецтво, підносячи рівень хорового мистецтва до надзвичайних висот. Вже давно знаковою постаттю і в Україні, і у світі став їх художній керівник Євген Савчук. Без перебільшення вражає їх репертуарне розмаїття, адже у виконанні «Думки» звучать твори й українських, і західноєвропейських композиторів, як сучасних, так і класичних шедеврів.

  Тож на ювілейний концерт хорового колективу 11 березня 2019 року  студенти й викладачі Драгоманівського університету не могли не завітати, долучилися до привітань та торкнутися шедеврів світової музичної культури. Відчуття глибинної майстерності та душевності українського народу залишилися у серці кожного слухача, особливо припало до душі виконання поеми-кантати М. Скорика «Гамалія».

  Вітаємо Національну заслужену академічну капелу «Думка» з ювілеєм! Дякуємо вам за вашу неперевершену творчість, збереження народних традицій рідного краю та внесення української мистецької спадщини у світову. Нехай ваша неперевершена, яскрава й емоційна творчість і надалі хвилює серця шанувальників, єднаючи людей у всьому світі, незважаючи  на кордони, в ім’я щасливого майбутнього нашої держави та мирного життя у світі.

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter