Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / На вас чекає велика Драгоманівська родина

На вас чекає велика Драгоманівська родина

На початку квітня в НПУ імені М.П. Драгоманова відбувся День відкритих дверей. Кожен, хто планує цього року навчатися в університеті, мав можливість ознайомитись з програмами факультетів, отримати інформацію щодо вступу і познайомитися зі студентами, викладачами, керівниками факультетів та адміністрацією закладу. Наш університет – надзвичайно велика структура, що охоплює 16 факультетів та навчає більше 15 тис. осіб.

   Студенти є духом і рушійною силою НПУ. Вони зустрічали гостей, пропонували завітати до того чи іншого стенду, де були представлені факультети і повна інформація щодо вступу. Саме вони створили настрій Дня відкритих дверей.

 

   Головною метою цього дня було не тільки презентувати університет, а й розповісти, що необхідно зробити для того, аби стати його студентом. У нашому розумінні абітурієнт НПУ імені М.П. Драгоманова – це та особа, яка навчається протягом всього життя. Починаємо зі школи, а далі обмежень немає: ми готуємо фахівців як на базі школи, так і на базі спеціаліста, кваліфікованого працівника чи бакалавра. Для кожної людини, яка хоче себе вдосконалити наші двері завжди відкриті. Саме тому у нас «абітурієнт» поняття широке.

   Тож що потрібно знати абітурієнту? Розберемо по пунктах:

1) у 2019 році університет проводить прийом на навчання:

-за денною, заочною (дистанційною) та вечірньою формами навчання;

- для здобуття ступенів бакалавра, магістра, а також доктора філософії;

- проводиться переведення і поновлення студентів з інших закладів вищої освіти;

- закінчивши 1 курс в університеті, можна здобути «паралельну» освіту за іншою спеціальністю$

- здійснюється перепідготовка та підвищення кваліфікації;

- приймаємо на навчання іноземців та осіб без громадянства.

2) терміни вступної кампанії 2019 року для осіб, що вступають на основі повної загальної середньої освіти:

  • реєстрація електронних кабінетів вступників – з 01 по 22 липня;
  • початок прийому документів для здобуття ступеня бакалавра – 10 липня;
  • закінчення прийому документів:

а) від осіб, які братимуть участь у творчих конкурсах, співбесідах та вступних випробуваннях – 16 липня; 

б) від осіб, які не складають вступних випробувань і не проходять творчі конкурси – 22 липня.

4) Для вступників, які потребують поселення у гуртожиток під час вступу, надаються кімнати у гуртожитках, розташованих неподалік від станцій метро «Дарниця» та «Оболонь».

5) Подання заяв на конкурсні пропозиції, для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, не обмежується. Вступники на основі повної загальної середньої освіти за денною та заочною формами навчання подають заяви тільки в електронній формі, окрім певної категорії осіб визначених ПП у 2019 році. Цього року вступники можуть подати до семи заяв на місця державного замовлення. Подання заяв на конкурсні пропозиції, для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб, не обмежується.

6) Особливістю цієї вступної кампанії є те, що цього року приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років, крім сертифікату з іноземної мови. З іноземної мови приймаються оцінки із сертифікатів 2018 та 2019 років.

7) В НПУ імені М.П. Драгоманова діє система заохочення до навчання талановитої молоді, зокрема:

  • особам, які є членами збірних команд України та брали участь у міжнародних олімпіадах, чемпіонам і призерам Олімпійських, Параолімпійських і Дефлімпійських ігор зараховуються оцінки по 200 балів з двох вступних випробувань за вибором вступника;
  • призерам та переможцям чемпіонатів Європи та чемпіонатів Світу (у тому числі серед школярів), всесвітньої Гімназіади, переможцям чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на навчання за спеціальностями 014 «Середня освіта (Фізична культура)» та 017 «Фізична культура і спорт», для спортсменів різних вікових груп, які посідали призові місця на чемпіонатах Світу, Європи, а також чемпіонам України з олімпійських видів спорту протягом 2018–2019 років, останній доданок встановлюється рівним 10, а якщо конкурсний бал вступника при цьому перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200;
  • призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у рік вступу з базових предметів, призерам III етапу МАН 2019 року останній доданок встановлюється рівним 10, а якщо конкурсний бал вступника при цьому перевищує 200, він встановлюється таким, що дорівнює 200;
  • особам, які є переможцями ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади НПУ імені М. П. Драгоманова у 2019 році нараховується до 20 додаткових балів до оцінки сертифіката ЗНО з одного відповідного предмета.

8) Визначено механізм залучення професійно орієнтованої молоді, які в рік вступу успішно закінчили підготовчі курси НПУ імені М. П. Драгоманова, для навчання на природничо-математичних та інженерно-технічних спеціальностях, отримують до 200 додаткових балів.

9) Для пільгових категорій громадян встановлені спеціальні права щодо участі у конкурсному відборі, з якими ви можете більш детально ознайомитись на сайті нашого університету в підрозділі «Абітурієнт 2019» (http://www.vstup.npu.edu.ua/uk-ua/).

10) Університетом здійснюється прийом на основі бакалавра, спеціаліста та магістра за скороченими програмами. Термін навчання 2-3 роки. Вступ відбувається БЕЗ ТЕСТІВ ЗНО.

   Шановні абітурієнти! День відкритих дверей – це не захід одного дня. Протягом весни двері наших факультетів будуть відкриті для вас. Стежте за новинами й анонсами на сайті університету www.npu.edu.ua та його  сторінці у Фейсбук (https://www.facebook.com/npu.dragomanova).

  Запрошую усіх, хто бажає отримати сучасну європейську освіту, на навчання до Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова – закладу вищої освіти, де втілюються у життя кращі національні й європейські традиції навчання та виховання!

Олефіренко Тарас Олексійович,

відповідальний секретар Приймальної комісії

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter