Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Місія і функції університетів: сучасні виклики та нові можливості для України

Місія і функції університетів: сучасні виклики та нові можливості для України

   16 липня 2019 року в НПУ імені М.П. Драгоманова відбувся круглий стіл «Місія і функції університетів: сучасні виклики та нові можливості для України».

  Основними тезами обговорення були виклики перед університетами, створення нових знань, дослідницько-підприємницька діяльність, забезпечення соціального розвитку, інтернаціоналізація освітнього простору, пріоритетні завдання.

 

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся ректор НПУ імені М. П. Драгоманова, член-кореспондент НАН та академік НАПН України, професор В. Андрущенко. Віктор Петрович відзначив складну ситуацію, в якій знаходиться нині країна і які виклики сьогодні стоять перед університетами, проте потрібно знаходити рішення, ставити нові завдання, переорієнтовуватись на найновіші тенденції, підвищуючи і якість освітніх послуг, поглиблюючи дослідницьку компоненту і розширюючи міжнародні зв’язки.

misia univ 1

   На засіданні виступили голова Профспілки освітян м. Києва О. Яцунь з презентацією результатів проведеного дослідження з теми круглого столу та перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України В. Луговий, який зосередив увагу слухачів на місії університетів у освітянському просторі.

misia univ 2

misia univ 3

      Своїми думками і поглядами на місію і функції сучасних університетів поділилися й інші учасники круглого столу.

misia univ 4

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter