Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Філософія у формуванні духовної єдності Європи

Філософія у формуванні духовної єдності Європи

    У межах Тижня філософії «Майбутнє філософської освіти в Європі: виклики та перспективи» у Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова 14 травня 2019 року відбулася презентація книги ректора НПУ імені М.П. Драгоманова В.П. Андрущенка «Проста розмова про вічне» та Круглий стіл «Філософія у формуванні духовної єдності Європи».

philos 1

     «Проста розмова про вічне» – книга, де згадано про кожного друга, товариша та колегу, поряд і у взаємодії з якими  торував свій шлях Віктор Петрович від народження і до ректорства в університеті. Від філософії дружби до філософії єднання народів і націй – таким  переходом розпочався круглий стіл «Філософія у формуванні духовної єдності Європи». Ректор НПУ імені М. П. Драгоманова Віктор Андрущенко підкреслив, що студент є основою будь-якого університету, а тому розвиток філософії у напрямку духовного єднання народів напряму залежить від того, як ми сформуємо його особистість, його філософія освіти має ґрунтуватися на тих принципах і засадах, які спонукатимуть до продуктивного розвитку країн європейського, а зрештою, і всього світового простору.

    Відкрили засідання круглого столу доповіді доктора економічних наук, віце-президента НАН України Сергія Івановича Пирожкова та доктора філософських наук, президента НАПН України  Василя Григоровича Кременя.

philos 4

     Серед учасників заходу – представники Німеччини (почесний професор у галузі зв’язків з громадськістю (PR) та комунікації, почесний професор НПУ імені М.П. Драгоманова, член Наглядової ради університету Морітц Гунцінгер), Білорусі (ректор Білоруського державного педагогічного університету імені Максима Танка Олександр Іванович Жук; начальник Центру розвитку педагогічної освіти Білоруського державного педагогічного університету імені Максима Танка Олександра Валентинівна Позняк; професор Білоруського державного університету Анатолій Ізотович Зеленков), Греції (доцент Університету Яніни та  Вищої школи педагогічної та технологічної освіти, Директор Центру стратегічних досліджень політичного аналізу Еліопулос Панос), Польщі (ректор Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської у Варшаві Стефан Квятковські; завідувач кафедрою методології та педагогічної майстерності Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської у Варшаві Ян Лащик; директор Інституту педагогіки Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської Франтішек Шльосек), Молдови (ректор Кишинівського педагогічного університету імені Іона Крянге Ніколає Кікуш), Румунії (заступник декана факультету політичних наук, філософії та комунікаційних наук Університету Тімішоарський західний університет Мезарош Клаудіу), а також науковці та ректори провідних закладів вищої освіти України.

philos 2

philis 7

philos 6

    До дискусії долучилися директор Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Анатолій Миколайович Єрмоленко, а також декан філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолій Євгенович Конверський та професор Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України і НПУ імені М.П. Драгоманова Назіп Віленович Хамітов.

philos 5

Прес-служба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter