Головна / Анонси / Перший музично-поетичний фест

Перший музично-поетичний фест

19-21 жовтня 2012 року  в Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова в рамках V Міжнародного форум «Простір гуманітарної комунікації» пройде Перший міжнародний музично-поетичний фестиваль «Одна маленька свічка».

Фестиваль організовують та проводять: Українська асоціація культурологів, Спілка письменників України, кафедра культурології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Київська школа бардів Дмитра Долгова «Bard School», Альтернативний молодіжний фестивальний рух «Вітер поезії», Літературний клуб «Маруся».

Мета та завдання фестивалю:

• апробація інтеркультурного проекту «Україна діалогічна: багато мов - одна ідентичність»;

• Зміцнення діалогу культур як формули єдності і різноманіття смислів літератури, сприяння взаємодії україномовної та російськомовної традицій поезії та авторської пісні в Україні;

• Реалізація принципу активної толерантності в умовах українсько-російського білінгвізму в нашій країні;

• Формування кросскультурної ідентичності жителя Україні як громадянина своєї країни в умовах мовного, культурного і художнього плюралізму.

• Пошук третьої альтернативи в опозиціях «академізм - постмодерн», «традиція - інновація», «елітаризм - поп-арт»», «старший – молодший» в стилях і поколіннях національного мистецтва.

• Відкриття нових молодих авторів, сприяння спілкуванню початківців з визнаними майстрами слова, встановлення контактів між творчими колективами та окремими авторами.

• Проведення круглих столів на тему «Полікультурність в національній літературі: Конфліктність. Індиферентність. Толерантність», «Художник в науці і вчений в мистецтві: шляхи самоідентифікації».

• Автограф-сесії і творчі зустрічі з відомими україномовними та російськомовними письменниками України: Віталій Ковальчук (Харків); Ігор Потоцький (Одеса); Євгенія Баранова (Ялта); Євгенія Більченко (Київ); Ігор Павлюк та Роман Скиба (Львів).

З усіх питань, що стосуються фестивалю, можна звертатись за електронною адресою   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (арт-куратор Євгенія Більченко)

Детальна інформація про форум та фестиваль на сайті http://pgk.in.ua в розділі «ФОРУМ ПГК – ЗАХОДИ ПГК-2012»

Вл. інф.

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter