2 грудня 2013 року

2 грудня 2013 був проведений круглий стіл «Інклюзивна освіта: стан та перспективи розвитку в регіоні».

У роботі взяли участь керівники управлінських структур системи освіти обласного, міського та районного рівнів, представники громадських організацій інвалідів, директори приватних шкіл, які реалізують модель інклюзивної освіти, директори спеціалізованого училища-інтернату для дітей-інвалідів та громадські діячі.

Модераторами круглого столу виступали: доктор соціологічних наук, професор Дікова-Фаворська Олена Михайлівна і кандидат соціологічних наук, доцент Павлова Дарина Михайлівна.

Робота круглого столу передбачала обговорення досвіду реалізації моделі інклюзивної освіти в регіоні, аналіз ризиків, з якими стикаються керівники навчальних закладів інтегрованого типу, а також розробка рекомендацій щодо оптимізації цієї форми навчання.

В результаті роботи було прийнято резолюцію:

 - ініціювати перед Міністерством соціальної політики України про виділення коштів для підтримки діяльності професійних та вищих навчальних закладів, що реалізують модель інклюзивної освіти;

 - включити в план розвитку області проект «Впровадження інклюзивної освіти»;

 - організувати навчання вихователів дитячих садків для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами на базі інституту післядипломної освіти вчителів.

 

IMGA0089

 

IMGA0099

 

IMGA0108

 

IMGA0111

 

IMGA0115

 

IMGA0117

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter