9 листопада в Україні традиційно відзначають День української писемності та мови, вшановують пам'ять Преподобного Нестора-Літописця та творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. А ще цього дня українці з усіх куточків світу об’єднує написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Зважаючи на обставини – повномасштабну війну, яку розпочала росія проти України, локації цьогоріч були абсолютно різні: укриття, катакомби, авдиторії, онлайн-платформи. А тема «Твій дім» – близькою кожному українцю, який змушений був зібрати все життя до однієї валізи й залишити власний дім, про який  так «довго мріялося», в пошуках нової долі, так і тому, хто, попри все, все ж залишається у рідних стінах дому, який «тепер щосили намагається бути фортецею». Та прийде час, і зло буде подолано, зруйновані будинки відновляться, а український дух, загартований «жорнами темних часів», ще більше зміцніє. І кожен, хто повернеться, зможе сказати: «Я вдома!».

    Студент факультету фізичного виховання, спорту і здоров’я НПУ імені М.П. Драгоманова Павло Мічковський взяв участь у Чемпіонаті Києва з боксу серед чоловіків та жінок до 22-х років, що проходив у Рівному 10-16 жовтня 2022 року, та посів ІІ місце, а вже 5 листопада він виборов першість у Чемпіонаті Києва з боксу серед чоловіків та жінок до 22-х років, що був присвячений першому президенту КМО ФБУ Л.С. Палатному. 

17 грудня о 14.00, ауд 229 було проведено майстер-клас для викладачів НПУ на тему:

Використання технології IBL в освітньому процесі.

Спікерами виступили:

  • Морзе Н.В., доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН, професор кафедри комп’ютерних наук і математики,
    Факультету інформаційних технологій та управління, Київського університету імені Бориса Грінченка, координатор проєкту PLATINUM в Україні;

  •  Бойко М.А., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри комп’ютерних наук і математики, Факультету інформаційних технологій
    та управління, Київського університету імені Бориса Грінченка, виконавець проєкту PLATINUM в Україні.

17 травня 2021 року Центр цифрових освітніх технологій здійснював супроводження традиційного для НПУ ім. М. П. Драгоманова заходу – загальноуніверситетського пленарного засідання щорічної звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів.

До онлайн-конференції «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету» приєдналось одночасно понад 200 осіб.

Це стало можливим завдяки придбанню університетом ліцензій на частковий домен G Suite Enterprise for Education (теперішня назва Google Workspace for Education Plus). Використання такої підписки дозволило для проведення відеозустрічі через Google Meet збільшити максимальну кількість можливих учасників, які могли спілкуватися в чаті, ділитися екранами та співпрацювати в режимі реального часу.

Варто зазначити, що конференція пройшла на високому науковому рівні, детальніше з тематикою та спікерами заходу можна ознайомитись нижче та за посиланням https://bit.ly/2S9qJyW

 

 5

 

Андрущенко Віктор Петрович, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України, ректор НПУ імені М.П.Драгоманова. «Єдність науки та освіти – основний принцип діяльності НПУ імені М.П.Драгоманова»

 

2

 

Андрусишин Богдан Іванович, доктор історичних наук, професор, декан факультету політології та права НПУ імені М.П.Драгоманова. «Проблема спадкоємності української державності в українській істоичній та юридичній науках»

 

3

 

Терепищий Сергій Олександрович, доктор філософських наук, професор, професор кафедри соціальної філософії, філософії освіти та освітньої політики, голова Ради молодих вчених НПУ імені М.П.Драгоманова, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених. «Освітній ландшафт медіаграмотності та соціальної відповідальності в умовах гібридної війни»

 

4

 

Супрун Дар’я Миколаївна, доктор педагогічних наук,  професор кафедри спеціальної психології та медицини, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених. «Тенденції євроінтеграції: професійне становлення в контексті спеціальної та інклюзивної освіти»

 

5

 

Струтинська Оксана Віталіївна, доктор педагогічних наук, доцент, заступник декана факультету інформатики з наукової роботи та міжнародного співробітництва. «Цифрова трансформація в закладі вищої освіти»

 

6

 

Пріц Василь Юрійович, аспірант, голова Наукового товариства студентів та аспірантів імені Григорія Волинки. «Роль популяризації науки в Науковому товаристві студентів та аспірантів імені Григорія Волинки»

 

7

 

Торбін Григорій Мирославович, доктор фізико-математичних наук, професор, проректор з наукової роботи НПУ імені М.П.Драгоманова. «Підсумки науково-дослідної роботи НПУ імені М.П.Драгоманова 2020 р.»

Форма для створеня облікового запису EDX:

https://forms.gle/gLHoE8AZxxcdANZDA

edx

 

Форма для створеня облікового запису сoursera

https://forms.gle/6H3j8kJnyz6mekXs7

coursera logo

Сторінка 1 із 7