Головна / Uncategorised / Відбулась культурологічна наукова конференція з теми культурних проєктів та креативної індустрії

Відбулась культурологічна наукова конференція з теми культурних проєктів та креативної індустрії

    27 листопада 2020 року кафедра культурології та філософської антропології Факультету філософії та суспільствознавства НПУ імені М.П. Драгоманова організувала та успішно провела VIII Міжнародну наукову конференцію «Управління культурними проєктами та креативна індустрія».

    Тема креативної індустрії наразі є найбільш перспективною для науковців гуманітарного спрямування, адже ця сфера активно розвивається як у світі, так і в Україні. Зокрема, нещодавно відбувся четвертий міжнародний форум «Креативна Україна», який об’єднав експертів та практиків для розробки оптимальних шляхів підтримки розвитку креативної економіки в контексті викликів 2020 року.

    Дискусійні питання міжнародного форуму також були підняті учасниками наукової конференції, яка була організована нашим університетом. Захід відбувся на онлайн-платформі ZOOM та об’єднав низку учасників та учасниць з України та Польщі. Особливу увагу привернули виступи науковців з Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв, Київського університету культури та мистецтв, Національного університету "Чернігівська політехніка", Львівської національної академії мистецтв та інших університетів. Окремо варто зауважити на виступах колег з Польщі - Łyżwa Edyta (доктор економічних наук, ад'юнкт кафедри економіки та фінансів Університет імені Яна Кохановського в Кельце) та dr inż. Myjak Krzysztof (Katedra Kanonicznego Prawa Karnego, Administracyjnego i Procesowego, Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Wydział Prawa Kanonicznego).

    Особливості діяльності Українського культурного фонду розкрила доктор філософських наук, професорка кафедри культурології та філософської антропології НПУ імені М.П. Драгоманова Галина Мєднікова. Під час виступу було відзначено позитивну роль УКФ у розвитку сучасної української культури, яка останнім часом вирізняється високого світового рівня музичними та театральними фестивалями. Відзначимо, що Галина Мєднікова у 2020 році була обрана експерткою УКФ, що свідчить про науково-практичний потенціал культурологічного напряму Факультету філософії та суспільствознавства.

Conferenc 1

   Також відбувся виступ експертки УКФ, доцентки Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв Лариси Осадчої, яка доповідала про феномен «корейської хвилі». На думку доповідачки ця тема незаслужено ігнорується у вітчизняному культурологічному дискурсі.

    Модератором заходу став культуролог, доцент Сергій Русаков, який відзначив про традицію проведення щорічних наукових культурологічних наукових конференцій у Драгомановському університеті.

    Програма конференції:

    За результатами конференції буде видано збірник матеріалів, який обов’язково буде завантажено в електронний репозитарій Наукової бібліотеки НПУ імені М.П. Драгоманова та буде доступнний всім охочим.

 

Факультет філософії та суспільствознавства

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter