Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Вчена рада університету 24 вересня 2020 року

Вчена рада університету 24 вересня 2020 року

   24 вересня 2020 року в НПУ імені М.П. Драгоманова відбулось засідання Вченої ради університету.

vchena rada 24.09 zast

vchena rada 24.09 1vchena rada 24.09 2

    На засіданні було відзначено студентів-драгоманівців, які стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, який проводився у 2019/20 н.р. під егідою Міністерства освіти і науки України. Зокрема, нагороджено:

 

- Срібною медаллю імені М. П. Драгоманова студентів, які вибороли перші місця:

Томашук Анастасію Андріївну (за наукову роботу «Особливості просодичної сторони мовлення старших дошкільників із заїканням». Конкурс зі спеціальності «Спеціальна освіта» – студентку Факультету спеціальної та інклюзивної освіти;

Кельман Мар’яну Василівну (за наукову роботу «Психолого-педагогічне забезпечення збереження голосу дітей – вокалістів». Конкурс з галузі знань «Цивільна безпека (Безпека життєдіяльності)» – студентку Факультету спеціальної та інклюзивної освіти;

Кузнєцова Андрія Андрійовича (за наукову роботу «Метаморфози споживання у філософській спадщині Ж. Бодрійяра». Конкурс зі спеціальності «Філософія» – студента Факультету філософії та суспільствознавства;

 

- Грамотою НПУ імені М.П.Драгоманова студентів, які вибороли другі місця:

Гудовану Наталію Юріївну (за наукову роботу «Гендерна проблематика прози Володимира Даниленка». Конкурс зі спеціальність 014 "Середня освіта" – студентку Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка.Золотаренко Тетяну Олександрівну (за наукову роботу «Формування основ громадянської компетентності в учнів початкової школи у процесі хвильових занурень в умовах STREAM-освіти». Конкурс зі спеціальності «Початкова освіта» – студентку Факультету педагогіки і психології;

Цюру Катерину Миколаївну (за наукову роботу «Охорона та гігієна голосу вчителя музичних дисциплін». Конкурс з галузі знань Цивільна безпека (Охорона праці) – студентку Факультету спеціальної та інклюзивної освіти;

Козолупа Євгенія Вікторовича (за наукову роботу «Методика навчання програмування в закладах загальної середньої освіти для 6-7 класів». Конкурс в галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» (спеціальності: 014.09 «Середня освіта (інформатика)») – студент Факультету інформатики;

 

- Грамотою НПУ імені М.П.Драгоманова студентів, які вибороли треті місця:

Коваль Юлію Олександрівну (за наукову роботу «Розвиток пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку засобами ігрових освітніх технологій». Конкурс зі спеціальності «Дошкільна освіти» – студентку Факультету педагогіки і психології.

Мороза Миколу Петровича (за наукову роботу «Числові характеристики двох випадкових величин, що пов’язані з розкладами дійсних чисел в ряди Остроградського-Серпінського-Пірса та ряди Енгеля». Конкурс з галузі знань (спеціальностей) «Математика та статистика. Прикладна математика (механіка)» – студента Фізико-математичного факультету.

Чевельчу Тетяну Романівну (за наукову роботу «Психологічні особливості медіавпливу на розвиток самосвідомості підлітків». Конкурс з галузі «Педагогічна та вікова психологія» – студентку Факультету психології.

Рихлюк Анну Віталіївну (за наукову роботу «Інститут префектів як елемент реформи адміністративно-територіальної організації в сучасній Україні: статус та проблеми впровадження». Конкурс зі спеціальності «Політологія» – студентку Факультету політології та права.

 

Було також відзначено студентів-драгоманівців, які стали переможцями Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, зокрема Василенко Людмилу Вікторівну та Жмуд Оксану Юріївну, студенток Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка.

 

Відзначено й кращих студентів-драгоманівців, які перемогли в VІІ щорічному конкурсі «Кращий студент-науковець – 2020». Нагороджено:

 

- нагрудним знаком «Кращий студент-науковець – 2020», дипломом І ступеня студентку, яка виборола перше місце у конкурсі:

Челнокову Софію Миколаївну – студентку Фізико-математичного факультету (120 рейтингових балів);

 

- дипломом ІІ ступеня студентів, які вибороли другі місця у конкурсі:

Гудовану Наталію Юріївну – студентку Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка (116 рейтингових балів);

Бондаренко Лідію Ігорівну – студентку Факультету природничо-географічної освіти та екології (92 рейтингових балів);

 

- дипломом ІІІ ступеня студентів, які вибороли треті місця у конкурсі:

Карабардіна Андрія Валерійовича – студента Історичного факультету (90 рейтингових балів);

Чевельчу Тетяну Романівну – студентку Факультету психології (83 рейтингових балів);

Золотаренко Тетяну Олександрівну – студентку Факультету педагогіки та психології (60 рейтингових балів).

 

- дипломом студентів, які стали лауреатами конкурсу «Кращий студент науковець – 2020»:

Компанець Вікторію Анатоліївну – студентку Факультету природничо-географічної освіти та екології (42 рейтингових балів);

Галенко Тетяну Миколаївну – студентку Факультету політології та права (32 рейтингових балів).

 

- грамотою НПУ імені М.П. Драгоманова за вагомий внесок у наукову діяльність університету серед студентів:

Юрчишина Павла Володимировича – студента Історичного факультету.

vchena rada 24.09 3

vchena rada 24.09 4vchena rada 24.09 5vchena rada 24.09 6vchena rada 24.09 7vchena rada 24.09 9vchena rada 24.09 10vchena rada 24.09 11vchena rada 24.09 12

vchena rada 24.09 13

    Крім цього, було нагороджено Почесною грамотою наукових керівників, які доклали зусиль у підготовці студентів-драгоманівців, що стали переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, який проводився у 2019/20 н.р. під егідою Міністерства освіти і науки України:

Остапчук Галину Олександрівну – кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії Факультету філософії та суспільствознавства – наукового керівника студента Факультету філософії та суспільствознавства Кузнєцова Андрія Андрійовича (наукова робота «Метаморфози споживання у філософській спадщині Ж.Бодрійяра»), який посів – І місце у конкурсі зі спеціальності «Філософія».

Чередніченко Наталію Володимирівну – кандидата педагогічних наук, доцента кафедри логопедії та логопсихології Факультету спеціальної та інклюзивної освіти – наукового керівника студентки Факультету спеціальної та інклюзивної освіти Томашук Анастасії Андріївни (наукова робота «Особливості просодичної сторони мовлення старших дошкільників із заїканням»), яка посіла – І місце у конкурі зі спеціальності «Спеціальна освіта».

Шмалєй Світлану Вікторівну – доктора педагогічних наук, професора кафедри загальнотехнічних дисциплін та охорони праці Інженерно-педагогічного факультету – наукового керівника студентки Факультету спеціальної та інклюзивної освіти Кельман Мар’яни Василівни (наукова робота «Психолого-педагогічне забезпечення збереження голосу дітей – вокалістів»), яка посіла – І місце у конкурі з галузі знань «Цивільна безпека (Безпека життєдіяльності)» та наукового керівника – студентки Факультету спеціальної та інклюзивної освіти Цюри Катерини Миколаївни (наукова робота «Охорона та гігієна голосу вчителя музичних дисциплін»), яка посіла – ІІ місце у конкурі з галузі знань «Цивільна безпека (Охорона праці)».

Франчук Василя Михайловича – кандидата педагогічних наук, професора кафедри комп'ютерної інженерії та освітніх вимірювань Факультету інформатики – наукового керівника студента Факультету інформатики Козолупа Євгенія Вікторовича (наукова робота «Методика навчання програмування в закладах загальної середньої освіти для 6-7 класів»), який посів – ІІ місце у конкурсі в галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» (спеціальності: 014.09 «Середня освіта (інформатика)»).

Осьмак Ніну Дмитрівну – кандидата філологічних наук, професора кафедри української літератури Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка – наукового керівника студентки Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Гудованої Наталії Юріївни (наукова робота «Гендерна проблематика прози Володимира Даниленка»), яка посіла – ІІ місце конкурсі зі спеціальність 014 «Середня освіта».

Васютіну Тетяну Миколаївну – кандидата педагогічних наук, доцента кафедри педагогіки та методики початкового навчання Факультету педагогіки і психології – наукового керівника студентки Факультету педагогіки і психології Золотаренко Тетяни Олександрівни (наукова робота «Формування основ громадянської компетентності в учнів початкової школи у процесі хвильових занурень в умовах STREAM-освіти»), яка посіла – ІІ місце у конкурсі зі спеціальності «Початкова освіта».

Волощенко Наталію Олександрівну – старшого викладача кафедри методик та технологій дошкільної освіти Факультету педагогіки та психології – наукового керівника студентки Коваль Юлії Олександрівни (наукова робота «Розвиток пізнавальної активності дітей старшого дошкільного віку засобами ігрових освітніх технологій»), яка посіла – ІІІ місце у конкурсі зі спеціальності «Дошкільна освіти».

Працьовитого Миколу Вікторовича – доктора фізико-математичних наук, професора кафедри вищої математики, декана Фізико-математичного факультету – наукового керівника студента Фізико-математичного факультету Мороза Миколи Петровича (наукова робота «Числові характеристики двох випадкових величин, що пов’язані з розкладами дійсних чисел в ряди Остроградського-Серпінського-Пірса та ряди Енгеля»), який посів – ІІІ місце у конкурсі з галузі знань (спеціальностей) «Математика та статистика. Прикладна математика (механіка)».

Лупійко Людмилу Василівну – кандидата психологічних наук, доцента кафедри теоретичної та консультативної психології Факультету психології – наукового керівника студентки Факультету психології Чевельчи Тетяни Романівни (наукова робота «Психологічні особливості медіавпливу на розвиток самосвідомості підлітків»), яка посіла – ІІІ місце у конкурсі з галузі «Педагогічна та вікова психологія».

Остапенко Марину Анатоліївну – доктора політичних наук, професора кафедри політичних наук Факультету політології та права – наукового керівника студентки Факультету політології та права Рихлюк Анни Віталіївни (наукова робота «Інститут префектів як елемент реформи адміністративно-територіальної організації в сучасній Україні: статус та проблеми впровадження»), яка посіла – ІІІ місце у конкурсі зі спеціальності «Політологія».

Ліпницьку Інну Миколаївну – кандидата філологічних наук, професора кафедри української літератури Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка – наукового керівника студентки Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Василенко Людмили Вікторівни, яка посіла – ІІІ місце у міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Савченко Ірину Віталіївну – кандидата філологічних наук, професора кафедри української літератури Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка – наукового керівника студентки Факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Жмуд Оксани Юріївни, яка посіла – ІІІ місце у міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

vchena rada 24.09 14

vchena rada 24.09 15vchena rada 24.09 16vchena rada 24.09 17vchena rada 24.09 18

   На порядку денному розглянули також питання стосовно особливостей формування контингенту студентів (слухачів) у 2020 р. Члени Вченої ради заслухали доповідь відповідального секретаря приймальної комісії професора Олефіренка Тараса Олексійовича.

vchena rada 24.09 19

   Приймальна комісія університету забезпечила прийом на всі форми навчання за освітніми ступенями бакалавра та магістра на місця, що фінансуються з державного бюджету та за кошти фізичних, юридичних осіб.

   Найбільшим викликом вступної кампанії 2020 р. було те, що вона проходила під час пандемії COVID-19. У порівнянні з 2019 р. цього року збільшилась кількість випускників 11-х класів на 11%, проте майже 100 тис. випускників шкіл не склали обов’язкові для вступу ЗНО, а отже й не змогли вступити до жодного закладу вищої освіти.

  Незважаючи на всі виклики, кількість охочих вступити до університету не зменшилась, професія вчителя все більше стає престижною і цього року спеціальність 014 Середня освіта займає 5 сходинку по кількості поданих заяв від абітурієнтів (майже 63 тис.).

  За кількістю заяв, поданих у 2020 р., НПУ імені М.П. Драгоманова увійшов у 10-ку лідерів. За симпатіями абітурієнтів посідав 5-6 місця серед усіх закладів вищої освіти України.

   Вчена рада схвалила роботу приймальної комісії у 2020 р. щодо формування контингенту студентів та ухвалила ще низку рішень, зокрема продовжувати протягом навчального року інформаційну та агітаційно-профорієнтаційну роботу щодо виявлення педагогічно обдарованої молоді, зорієнтованої на вступ до НПУ імені М.П. Драгоманова у 2021 р.

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter