Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Студенти факультету української філології вшанували пам'ять Андрія Малишка

Студенти факультету української філології вшанували пам'ять Андрія Малишка

Студенти факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова 21 листопада 2019 року поїхали в Обухів на батьківщину свого патрона – Андрія Малишка.

Делегація Драгоманівського університету на чолі з ректором Віктором Андрущенком, а також проректором з наукової роботи Григорієм Торбіном, деканом факультету Анатолієм Висоцьким та заступницею декана з виховної роботи Оксаною Гаврилюк спершу зупинились біля пам’ятника А. С. Малишку, скульптурної композиції з бронзи, яка зображує поета з двома дівчатами на житньому полі, аби вшанувати пам'ять Великого Майстра Слова та покласти квіти.

obuhiv 1

obuhiv 2

obuhiv 3

obuhiv 4

obuhiv 5

obuhiv 6

     «У своїй творчості Андрій Малишко правдиво відтворював щиру душу українського народу, саме тому ми сьогодні з вами приїхали вшанувати пам'ять цієї Великої Людини», – зазначив Віктор Петрович. Студенти прочитали поезії Андрія Самійловича, а потрапивши до садиби, де він народився і зростав, після щирої й душевної розповіді співробітниці музею Олени Артюшенко навіть заспівали «Пісню про рушник…».

obuhiv 7

obuhiv 8

obuhiv 9

obuhiv 13

obuhiv 10

obuhiv 12

     Пройнявшись Малишківським духом та оглянувши експозицію музею, присвячену життю і творчості українського поета, студенти подякували його співробітникам за збереження пам’яті про відомого поета та його справжню людську душу і поїхали відвідати ще одну культурну цікавинку Обухова – Мистецький центр. Це місце створене завдяки ентузіазмові Олени Артюшенко та Наталії Любиченко, які зі щирою душею розповіли про кожен експонат, який їм вдалося знайти, зокрема про обухівські рушники. Кожне слово екскурсоводів було сповнене любов’ю до рідної нації та підтримку українських традицій.

obuhiv 14

obuhiv 15

obuhiv 16

 Про свої пригоди та враження від поїздки розповідають студенти на https://www.fuf.npu.edu.ua/ua/55-2011-01-12-10-49-08/1045-do-andriia-malyshka

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter