Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Серпневе засідання Вченої ради та Приймальної комісії

Серпневе засідання Вченої ради та Приймальної комісії

   3 серпня 2020 року в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова було проведено засідання Вченої ради та Приймальної комісії.

    Ректор університету Віктор Андрущенко у вступному слові нагадав про те, що карантин триває і необхідно продовжувати дотримуватися протиепідемічних заходів та обмежень, аби вберегти себе та абітурієнтів, які вступають цього року на навчання.

 

vch rada 03.08 1

      Заступник голови та відповідальний секретар Приймальної комісії Тарас Олефіренко проінформував учасників засідання про початок та терміни вступної кампанії, зокрема він зазначив, що всі вступники на бюджет подаватимуть документи і складатимуть вступні іспити в серпні; вступна кампанія цьогоріч відрізнятиметься від попередніх, крім іншого, ще й своїми термінами, оскільки на контрактну форму навчання буде здійснюватися прийом заяв по жовтень місяць. «Складність буде ще й у тому, що навчальний процес йтиме в 2-4 курсах, і паралельно триватиме набір студентів. Тому пропоную з розумінням підійти до ситуації та надати всебічну підтримку технічним секретарям, які представляють факультети, та екзаменаційним комісіям. Особливу увагу прошу звернути на дотримання в аудиторіях прийому документів та проведення вступних іспитів санітарно-гігієнічних норм», – наголосив Тарас Олексійович.

vch rada 03.08 2

    На засіданні було також затверджено зміни до Правил прийому на навчання до НПУ імені М.П. Драгоманова стосовно створення освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим–Україна» в університеті для організації оформлення документів вступників з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях та анексованого Криму.

    Ректор Віктор Андрущенко зазначив, що справді ситуація неоднозначна, оскільки дітям там не просто закінчувати школу: є проблеми і в програмах, і в організації навчання, і у відвідуванні закладів. Але ж вони не винні, що потрапили у таку ситуацію. Якщо до нас прийдуть такі студенти, то вони мають навчатися так, щоб ті прогалини, які в них виникли в школі, швидко подолалися. «Нам потрібно побудувати свою роботу так, щоб ці студенти стали такими українцями, з якими можна обговорювати, дискутувати, на яких можна сподіватися і які свої знання використають на благо України. Потрібно боротися за людей, вони – це найбільша цінність», – зауважив Віктор Петрович.

vch rada 03.08 3

    Декани факультетів також долучилися до обговорення поточного стану справ зі вступом та розповіли про інформаційну, профорієнтаційну та агітаційну роботу, яку провели для формування майбутнього контингенту студентів.

   Насамкінець ректор університету В. Андрущенко закцентував увагу на реалізації завдань у наступному навчальному році, зокрема створення безкоштовних курсів вивчення української мови на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка та курсів іноземної мови на факультеті іноземної філології та факультеті природничо-географічної освіти та екології. Студенти мають добре знати мову, щоб, зокрема, не виникало проблем при складанні вступного іспиту до магістратури. Крім того, Віктор Петрович зауважив, що необхідно актуалізувати діяльність Центрів психологічної підтримки на факультетах психології, педагогіки і психології та ін. та поширити інформацію про них, пришвидшити організацію служби реабілітації на факультеті фізичного виховання, спорту і здоров’я, а також подати пропозиції щодо читання курсів іноземною мовою.

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter