Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / НПУ підвищує ІТ-кваліфікацію вчителів Сколівщини

НПУ підвищує ІТ-кваліфікацію вчителів Сколівщини

IT 3   Відповідно до угоди № 21 від 18.12.2017, підписаної ректором університету Віктором Андрущенком, між НПУ імені М.П.Драгоманова і Сколівською районною держадміністрацією, 8 і 9 лютого у гімназії м. Сколе проходили тренінги вчителів ЗОШ Сколівського району Львівської області.

   Унікальність програми підвищення кваліфікації полягає в тому, що її проходили вчителі тих дисциплін, які свої уроки не часто проводять у комп’ютерних класах (української мови та літератури, фізики та ін.).

 До того ж акцент було зроблено на оволодінні практичних навичок, роботу з програмними продуктами особисто вчителем. Головний меседж такого підходу передають слова ректора вишу: «Сьогодні інформаційно-комунікаційна компетентність – це елемент культури вчителя будь-якої кваліфікації, а не інформатики чи математики, як вважалось раніше. НПУ імені М.П.Драгоманова готовий і зобов’язаний як лідер педагогічної освіти України допомагати вчителям з сільської місцевості здобувати цю компетентність».

    Заняття тривали два дні по 5 астрономічних годин. Кожен вчитель отримав від НПУ навчально-методичні матеріали та детальні інструкції.

IT 2

    Вчителі, які виконали лабораторні роботи, отримали з рук проректора з дистанційної освіти та інноваційних технологій навчання Анатолія Кудіна сертифікати НПУ імені М.П.Драгоманова, а від Центру цифрових технологій навчання НПУ - ще й програмне забезпечення навчального призначення.

IT 1

    Ці тренінги, що мали на меті підвищити ІТ-грамотність педагогів, проводились у рамках програми комп’ютеризації сільських шкіл Сколівського району за підтримки народного депутата України, члена Наглядової ради НПУ імені М. П. Драгоманова, кандидата технічних наук Андрія Лопушанського.

Центр цифрових технологій навчання

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter